Takip Et

/>

SON DAKİKA

Aydın'da o makineler yenilendi

20 Ocak 2024, Cumartesi 12:43
Son güncelleme: 22 Ocak 2024, Pazartesi 15:26

     


Didim Şoförler ve Otomobilciler Odası, bünyesindeki plaka presi, kalıplar ile harf gruplarını ve baskı makinesini yenileyerek, yeni plaka kalıplarıyla ve sıcak folyo baskı makinesiyle plaka basımlarına başladı. Oda Başkanı Barış Şam, Aydın’da bir ilki gerçekleştirerek ülke genelinde nadir odalarda bulunan sıcak folyo plaka baskı makinesini Didim Şoförler Odası’na kazandırdıklarını belirtti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Didim Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, oda merkezindeki plaka basım atölyesi ile Didimlilere hizmet sunuyor. Yeni yıl itibariyle tüm yurtta olduğu gibi Didim’de de kare kodlu plaka sistemine geçilirken, Didim Şoförler Odası yönetimi mevzuata uygun yeni plaka kalıpları, harf grupları ve sıcak folyo baskı makinesi alarak hizmete sundu. İlçe genelindeki araçların plakaları, atölyede görev yapan uzman ekip tarafından çevre dostu yeni baskı makineleriyle güvenli ve hızlı bir şekilde hazırlanıyor.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, Didim Şoförler ve Otomobilciler Odası’nı ziyaret ederek, oda tarafından alınan ve ülke genelinde nadir odalarda bulunan baskı presi, kalıplar ve sıcak folyo baskı makinesini yerinde inceledi. Apaydın, 1 Ocak 2024 itibariyle ülke genelinde kare kodlu plaka uygulamasına geçildiğini hatırlatarak, “Daha önce herkes plaka basabiliyordu ve sahte plaka meselesi sorun oluyordu. Bu sahte plakalarla çok hırsızlıklar, yolsuzluklar yapıldı. Dolayısıyla kare kod uygulaması bunun da önüne geçmiş olacak ve asayiş olaylarını da ortadan kaldıracak. Ülkemiz genelinde “plaka basılır, mühürlenip gönderilir” yazıları da kayboldu” dedi.

Didim Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın aldığı plaka presi, kalıpları ve sıcak folyo baskı makinesinin hayırlı olmasını dileyen TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, folyolu baskının çok iyi olduğunu, boyanın insan sağlığına zararının çok olduğunu vurguladı.

Didim Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Barış Şam ise Aydın’da bir ilki gerçekleştirerek sıcak folyo baskılı plaka basımına geçtiklerini belirterek, “Ülkemiz genelinde kare kodlu plaka uygulamasına geçildi. Bizde Plaka basımı pres makinemizi, kalıplarımızı ve harf gruplarımızı yediledik. Aydın’da 19 şoförler odasının içerisinde bir ilki gerçekleştirerek Larchmark marka folyolu plaka baskı makinesini odamıza kazandırdık. Üyelerimize ve ilçemize daha iyi hizmet vermek için sıcak folyolu baskı sistemine geçtik. Bizlere destek olan Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanımız sayın Fevzi Apaydın ve Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği başkanımız sayın Muhammet Ali Künkçü’ye desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Didim halkı en iyisine layıktır anlayışı ile bu hizmetin sürdürüldüğünü ifade eden Şam, teknik gelişmeleri yakından takip ederek Didim halkına sunmaya gayret ettiklerini kaydetti. (ERDAL AYDIN)

 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler