Takip Et

/>

SON DAKİKA

Başkan Erol: Halkımız bize güveniyor

17 Ocak 2024, Çarşamba 14:57

     


Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, tvDEN ekranlarında yayınlanan, gazeteci Emin Aydın’ın hazırlayıp sunduğu “Baş Başa” programına konuk oldu. Yaklaşan seçimler hakkında görüşlerini bildiren Erol, “Biz son 10 yıldır hep halkımızla iç içeyiz zaten, sahadan hiç ayrılmadık” dedi. Yeni pazaryeri inşaatı hakkında da bilgiler veren Mehmet Erol, “Yapılan bir ankete vatandaşların verdiği cevaba göre, halkımızın yüzde 90’ı bize güveniyor” diye konuştu.

“HALKIMIZLA HEP İÇ İÇEYİZ”

Başkan Erol, 10 yıl boyunca hiç sahadan ayrılmadıklarını belirterek, seçim çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ederek “Seçim biter biz seçim çalışmasına yeniden başlarız” dedi. Erol, “Aslında yaptığımız çalışmalar seçime yönelik değil, bir belediye başkanının yapması gereken tüm çalışmaları biz yapıyoruz. Arkadaşlarımız son 1 yılda gittiğim etkinliklerin sayısını tespit etmiş. 403 etkinliğe katılmışım. Sünnet, düğün, hayır, asker eğlencesi, nişan ve nikah gibi etkinlikler. Hasta ziyaretlerini ve taziyeleri saymıyoruz. Her gidilen bu etkinlikte en az 30-40 kişi ile temas kurulduğu varsayılsa önemli bir sayı ortaya çıkıyor. O insanlar dertleri varsa zaten gelip birebir bizle temas kuruyor. Kısacası biz zaten halkımız ile iç içe bir haldeyiz” dedi.

Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol’un açıklamaları şöyle:

“MİLLET KİMİN DAHA İYİ HİZMET YAPACAĞINI BİLİR”

“Seviyeli bir seçim dönemi geçireceğimizi umut ediyoruz. Anayasal bir haktır herkesin aday olabilmesi. Bu bir haktır. Topluma, vatandaşa bir seçenek olarak tüm adaylar sunulacak. Tüm aday olan arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Milletimiz feraset sahibidir. Kimin daha iyi hizmet yapacağını da bilir. Onu da söylememiz gerekiyor.

“VERDİĞİMİZ SÖZLERİ YERİNE GETİRDİK”

Geçmiş 10 yılın hesabını verme konusunda gerçekten çok rahatım. Biz hep verdiğimiz sözlerin arkasında durduk. Geç oldu, bazen güç oldu ama oldu. En son pazaryerinde olduğu gibi. Bizim dışımızdaki bazı etkenler devreye giriyordu. Türkiye’de konjonktür ve ekonomik şartlar bazen farklılaşabiliyor ülkemizde. Bizim irademizde hiç değişiklik olmadı. Verdiğimiz sözlerin hepsinin arkasında durduk. O yüzden çok rahatım ben. Yaptığımız çok büyük işler var bizim. 2014’de verdiğimiz sözlerin meyvelerini alıyoruz. Ortaya koymuş durumdayız. İnsanlar da bunu görüyor zaten. Allaha çok şükür bu anlamda rahatız. Hep ‘yapamaz, olmaz, mümkün değil’ dediler. Pazaryeri, üniversite, organize sanayi, kavşak çalışmaları gibi. Şimdi bunlar hayata geçirildikçe de bu olumsuz konuşanlar mahcubiyet de duymuyor o kişiler. Yeni projelerimize de aynı tavırla yaklaşıyorlar. Vatandaş biliyor; biz bir şeye söz verdik mi, mutlaka yaparız. Ben yüzde 50 ile seçildim. Daha sonra bir anket yapıldı. Ankette ‘Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol’a güveniyor musunuz’ diye soruldu. Buna ‘güveniyorum/çok güveniyorum’ cevabı verenlerin sayısı yüzde 90 idi. Yani vatandaş bize oy versin ya da vermesin güveni var. Oy verme farklı bir olay. Vatandaşımız bize güveniyor, ben bu yüzden çok mutluyum. Hesap verme anlamında hiçbir sıkıntımız yok. Vatandaş da biliyor zaten.

“PAZARYERİNDE ÖNCELİK BUHARKENTLİLERİNDİR”

Muhalefetin bazı engellemeleri yüzünden pazaryeri süreci biraz uzadı. İhalesi yapıldı, ocak ayı başında sözleşmesi ve yer teslimi yapıldı. Kazmayı da vurduk, hatta ilk kazmayı da ben vurdum. 1 yıllık süreci var. Çok uzun bir süreçten sonra ilk kazmayı vurduğumda çok mutlu oldum. Muhalefet engelini aştık, pandemi süreci girdi, ekonomik şartlar değişti. 2021’den beri bunun ihalesi yapılıyor. Birkaç defa revize etmek zorunda kaldık. 8 defa ihale yaptık. Farkı ortaya koymak adına; okul ihalesine 26 firma katılmıştı. Tek ihalede bitirmiştik onu. 6 milyon 900 bin liraya o okulu bitirmiştik. Aynı şartlar devam etseydi, 2021’de biz pazaryeri ihalesini bitirmiş olurduk. Şimdiye kadar da çoktan pazaryerimiz bitmiş olurdu. Pazaryerimiz 3 katlı olacak. 7500 metrekare inşaat alanımız var. Bu pazaryerimiz bittiği zaman öncelikle kendi esnafımızı ve üreticilerimizi düşüneceğiz. Onlara yer vereceğiz ve öncelik Buharkentlilerin olacaktır. Onları yerleştirdikten sonra dışarıdaki esnafların taleplerine bakılacaktır. Zaten şuanda dışarıdan kimseyi almıyoruz. Yeni bir esnaf kaydını durdurduk. Mevcut durum böyle iken yeni pazaryerimizde de öncelik kendi halkımızın olacak. (SELİME AYDEMİR)







 
Son Eklenen Haberler