Takip Et

SON DAKİKA

“En yüksek su faturasını biz ödüyoruz”

31 Ocak 2024, Çarşamba 15:53
Son güncelleme: 31 Ocak 2024, Çarşamba 16:26

     


Aydın’ın Efeler ilçesinde Çarşamba günü kurulan semt pazarında vatandaşlara su ve elektrik faturalını sorduk. Aydın halkı su faturalarının yüksekliğinden şikayetçi olurken, bir vatandaş “Türkiye’nin en pahalı suyunu Aydın’da biz ödüyoruz” dedi.

“AYDIN’DA SU ÇOK PAHALI”

Türkiye’deki en pahalı suyun Aydın’da olduğunu belirten Safi Yılmaz, “Türkiye’nin en pahalı suyunu Aydın’da biz ödüyoruz. En son gelen faturam 400 küsurdan fazla, iki kişilik bir aileyiz. Elektrik faturam ise 175 ila 200 TL arasında geliyor Aydın’da suyun çok pahalı olduğunu düşünüyorum” dedi.

“SUYU KULLANMADIĞIMIZ HALDE GELEN FATURA ÇOK YÜKSEK”

Malatya’dan Aydın’a gelip yerleşen bir depremzede, “Ben depremzedeyim yaklaşık 8-9 aydır Aydın’da yaşıyorum. Evde bir hanım var bir de ben varım, suyu kullanmadığımız halde gelen fatura çok yüksek. 750 lira, bin lira fatura ödüyorum. Bununla ilgili şikayetimi belirtmek için belediyeye gittim, hiç oralı olmadılar. Böyle bir şey olabilir mi iki tane tabak yıkıyoruz evde, bu nasıl bir şey. Ben bir de üstelik depremzedeyim her şeyimi kaybettim, evim yıkıldı. Elektrik faturam az geliyor 70 ila 80 TL arasında değişiyor, o normal ama su çok pahalı buna bir çare bulunmalı. Belediyede gidip görüşmediğim kimse kalmadı, belediye başkanı ile de görüşmek istiyorum ancak izin vermiyorlar. İki kişi kaldığımız evde su kullanım bedeli yedi ton olarak geldi, bu imkansız. Malatya’daki su fiyatının iki katı faturayı Aydın’da ödüyoruz. Malatya’daki suyu içme suyu olarak da kullanıyorduk ama burada içme suyumuzu dışardan hazır alıyoruz sadece temizlik için kullanıyoruz” şeklinde konuştu.

“SU FATURALARI ÇOK YÜKSEK”

Su faturalarının çok yüksek olduğunu ifade eden Özcan Oklu, “Bizim su faturamız daha yüksek geliyor, aylık su faturası bedeli 200 ila 235 TL arasında değişiyor. İki kişi olduğumuz halde elektrik kış günü klima kullandığımız halde normal seviyede 300 380 TL civarında geliyor ama su faturaları çok yüksek” dedi.

“ELEKTRİĞİ DAHA ÇOK KULLANMAMIZA RAĞMEN, SU FATURASI DAHA YÜKSEK”

Elektriği daha çok kullanmasına rağmen su faturasının fazla olduğunu düşünen Tülay Yüksel, “4 kişilik bir aileyiz. En son gelen su faturamız 250 elektrik faturamız ise 285 TL. Çoğunlukla elektrik kullandığımız için onun bu fiyatlarda gelmesi normal ama su faturası gerçekten çok yüksek” ifadelerinin kullandı.

“ELEKTRİK FATURAM ÇOK YÜKSEK”

Elektrik faturasının çok yüksek olduğunu ifade eden Bilal Arslantaş, “Evde 3 kişi yaşan bir aileyiz, benim elektrik faturam çok yüksek geliyor. 850 TL son gelen fatura bedeli elektriğin kontrol edilmesini istiyorum. Su faturam iki aylık 250 TL geldi, bu bizim için normal” ifadelerini kullandı.

“ASIL SORUN PARANIN DEĞERİNİN OLMAMASI”

İki kişilik bir aile için yüksek fatura ödediklerini söyleyen Öner Hepşen, “Aylık elektrik faturamız 350 TL geliyor, su faturamız ise 270 TL bizim için ikisi de yüksek. İki kişilik bir aileyiz ve gelen faturalardan memnun değiliz. Asıl sorun paranın değerinin olmaması, pazarda yumurtanın tanesi 5 TL. Köylü de haklı yemlik buğdayın fiyatı çok artmış durumda” şeklinde konuştu.

“TEK EMEKLİ MAAŞI İLE GEÇİNMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Tek emekli maaşı ile geçinmeye çalışırken gelen faturaların ceplerini yaktığını ifade eden Muhittin Çetin, “Elektrik ve su faturası ikisi de yüksek geliyor. Elektrik faturamız en son 495 su faturamız ise 375 TL geldi. Faturalar cebimizde cayır cayır yakıyor. Evde iki kişi kalıyoruz tek emekli maaşı ile geçinmeye çalışıyoruz” dedi.

“FATURALAR YÜKSEK AMA BEN ÇOK KULLANIYORUM”

Kullandığı elektrik ve suya göre faturalarının normal olduğunu ifade eden Yazgülü İnanç, “3 kişilik bir aileyiz, en son elektrik faturamız bin 580 TL su faturamız ise 280 TL geldi. Faturalar yüksek ama ben çok kullanıyorum o yüzden elektriği bu kadar yüksek gelmesi normal” dedi. (ERDAL AYDIN) 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler