Takip Et

SON DAKİKA

"Yarım kalmayacak" sergisi çocuklara şifa olacak

29 Ocak 2024, Pazartesi 10:08
Son güncelleme: 29 Ocak 2024, Pazartesi 15:00

     


Aydın’da yaşayan iş insanı Özlem Erkul 6 Şubat depremlerinden sonra Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncer’in öncülüğünde ‘Yarım kalmayacak’ projesinden etkilenerek Aydın’da da yardım kampanyası için çalışmalara başladı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Çocuklar için kurulan Çocuk İyilik Merkezi’ne kayıtlı 141 çocuktan 94’üne protez, 10 çocuğa da ortez verildi. Öte yandan 90 çocuğa burs, 88 çocuğa da psikoterapi sağlandı.

Çukurova Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncer başta olmak üzere, Gazeteci ve Belkıs Antik Sanat Kurucusu Belkıs Kamut Aktürk, Aydınlı İş Kadını Özlem Erkul, Mersin İş Kadınları Derneği Başkanı Mürvet Beydağı, Sema Özdemir gibi önemli isimlerde projede yer almak için kolları sıvadı.

Aydın’da projeye destek isteyen Özlem Erkul’u Aydın Ticaret Odası, Aydın Sanayi Odası, Barış Kırtasiye, Jantsa ve Denizli merkezli HD Kauçuk San. A.Ş yalnız bırakmadı.

HAUS fabrikasının metal, döküm, demir ve diğer atıkları eşsiz eserlere dönüştü. "Yarım Kalmayacak" koleksiyonu oluşturuldu.

Çocuk İyilik Merkezi’nin bilinirliği için birçok ilde sergiler açıldığını belirten Belkıs Kamut Aktürk, yapılan ve yapılacak olan sergilerin depremzede çocuklara şifa olmasını istediklerini belirtti.

Aydın’da çocuklar için yapılacak olan sergi 01 Şubat 2024 Perşembe günü saat 15:00’de Astim Organize Sanayi Bölgesi’nde hizmet veren HAUS Makine’de yapılacak. (SELİME AYDEMİR)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler