Takip Et

SON DAKİKA

Bu tezgah şifa saçıyor

24 Ocak 2024, Çarşamba 13:01
Son güncelleme: 24 Ocak 2024, Çarşamba 13:10

     


Aydın’ın Efeler ilçesinde kurulan Salı Pazarında tezgah açan Raziye Ay kendi yaptığı doğal kekik suyu ile vatandaşlara şifa satıyor.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Kış aylarında hastalıkların artması ile birlikte vatandaşlar kullandıkları ilaçların yanında takviye amaçlı doğal ürünlere de rağbet gösteriyor. Bu ürünlerin içinde öne çıkan kekik suyu ise faydaları ile Aydınlıların vazgeçilmezi konumunda. Efeler Salı pazarında tezgah bulunan Dağeymiri Mahallesi’nden iki çocuk annesi Raziye Ay (53) el emeği ürünlerini satarak hem ev ekonomisine katkı sağlıyor hem de Aydınlılara şifa satıyor.

HER DERDE DEVA: KEKİK SUYU

Tezgahında bulunan ürünler hakkında bilgiler veren Ay, “Getirdiğim ürünlerin hepsi tamamen doğal kendi topladığım ürünlerim. Pazar, pazartesi günleri iki gün dağa gidip otları topluyorum, pazara getirip sattığım ürünler ile kendi evimin ihtiyaçlarını karşılıyorum. Satışını yaptığım doğal ürünlerden Aydın’ın insanları yararlanıyor. Tezgahımda bir çok ot, dağ çileği, kendi yaptığım kekik suyu, elma sirkesi gibi birçok ürün mevcut. Kendi yaptığım kekik suyunu tezgahımda satıyorum ve büyük rağbet görüyor. Bunu yapması çok zahmetli bir iş, bu sene iki defa yaptığım kekik suyunu beğenmediğim için döküp yeniden yaptım. Üçüncü, dördüncü denememde bembeyaz, sağlıklı, doğal, istediğim kıvamda kekik suyunu elde ettim. Kekik suyunu üşütme, soğuk algınlığı, karın ağrısı gibi durumlarda kullanabiliriz. Özellikle şeker ve tansiyon hastalarının kullanması tavsiye ediliyor, her şeye faydası var” dedi.

Tezgahında kekiğin bitki ve kurutulmuş halinin de mevut olduğunu katran Ay, “Kekiğin de farklı türleri mevcut tezgahımda. Kurutulmuş olarak da var, yaş bitki olarak da var, kekik suyu olarak satışı sunuyorum, hepsini farklı alanlarda değerlendirebilir almak isteyen kişiler. Zahter kekiği olarak tezgahımda bulunan kekik ise sabah kahvaltılarda kurutulmuş domates ile zeytin yağı ile karıştırılıp tüketildiğinde çok lezzetli ve faydalı oluyor. Kekik otunu sıcak su ile kaynatıp çay olarak tükettiğimizde de soğuk soğuk algınlığına iyi gelir” ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN) 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler