Takip Et

/>

SON DAKİKA

“Kentsel dönüşüm olursa mahallemiz çok daha güzel bir görüntüye sahip olur”

17 Şubat 2024, Cumartesi 15:05

     


Aydın’ın Efeler İlçesi’nin en eski yerleşim alanı olan Mesudiye Mahallesi Muhtarı Funda Şenemre, mahallesinin büyük bir bölümü Sit alanı içerinde olduğunu belirterek, “Kentsel dönüşüm olursa mahallemiz çok daha güzel bir görüntüye sahip olur” dedi.

2019 Yerel Seçimleri’nde Mesudiye Mahallesi Muhtarı seçilen ve 31 Mart tarihinde yapılacak olan seçimlerinde tekrar aday olduğunu belirten Funda Şenemre, mahalle olarak yaşadıkları sorunları dile getirirken, çözüm için mücadele ettiklerini ifade etti.

“BÜTÜN DOĞAL AFETLER BU 5 YIL İÇERİSİNE DENK GELDİ”

2019 yılından buyana mahallesi için verdiği mücadeleler hakkında açıklama yapan Muhtar Funda Şenemre, “Mahallemizin büyük bir bölümü, Sit alanı kapsamakta. Sit alanlarından dolayı iş makinesi girmeye çok alışık değil mahallemiz ama kurumlarla olan ilişkilerimiz sayesinde ortak çalışmalarımız oldu. Anıtlar Kurulu’ndan gerekli izinleri alarak mahallemizin bazı ihtiyaçlarını ve yapılması gerekenleri yaptık. Dönem olarak talihsiz bir süreç oldu. 2 yıl pandemi nedeniyle kapalılık dönemine denk geldi. Bu süre içerisinde bütün doğal afetleri yaşadık. Yangın, deprem ve salgın gibi olayların tamamı bu 5 yıl içerisine denk geldi, çok şükür bunların hepsini atlattık. Mahallemiz eski bir mahalle olduğu için sokak ve kaldırımlarımızın yapılması için çalıştık. Bizim sokaklarımızın büyük bir bölümü Efeler Belediyesine bağlı, caddelerimizde aynı şekilde. Bu dönem caddelerimizi yaptırabildik, önümüzdeki süreçte artık sokaklarımızın yapılması için çalışacağız” diye konuştu.

“ÇOK GÜZEL BİR DOĞAL MANZARAYA SAHİBİZ”

Mahallelerinin tarihi dokusu nedeniyle örnek bir alan dönüştürülmeye uygun olduğunu dile getiren Şenemre, “Bizim mahallemizin o kadar güzel bir yapısı var ki, dağ dibinde olduğu için çok güzel bir manzaraya sahibiz. Kentsel dönüşüm ne kadar mümkün bilmiyorum ama bir dönüşüme ihtiyaç var. Çünkü sit alanı içerisindeyiz ve kral mezarlıkları mevcut, Top Yatağı ve askeriye alanı bizim mahalle içerisinde. Şayet bir kentsel dönüşüm olursa, mahallemiz çok daha güzel bir görüntüye sahip olur. Çünkü Efeler manzarası ayaklar altında oluyor. Burada kafeteryalar açılıp bunlar özel veya belediye tarafından işletilse çok güzel olur ama sit alanı bizim elimizi ayağımızı bağlıyor. Ayrıca 1639, 1647 ve 1637 numaralı sokaklarımızda 40-45 hanelik bir yerleşimimiz mevcut. bu sokaklar için geçmiş dönemde Aydem ile gerekli görüşmelerimizi yaptık, iletişim hatlarının yer altına alınması için bunun gerekli ölçümlerini yaptılar ama o şekilde kaldı. Bu elektrik gerilim hatları yer altına alınırsa seviniriz” dedi.

“MAHALLEMİZ İÇİN BÜYÜK TEHLİKE ARZ EDİYOR”

Yeni binaların yapılamamasından dolayı eski metruk binaların sayısı her geçen gün arttığını belirten Muhtar Funda Şenemre, “Mahallemizde metruk bina sayısı çok fazla. Daha önce de birkaç kez bu metruk binalarda çıkan yangınlar kamuoyuna yansımıştı. Bu metruk binalar mirasçıları çok fazla olduğu için ve yerine yeni bina yapılamadığından mahallemizin büyük sorunu haline geldi. Aynı zamanda bu mektup binalarda uyuşturucu bağımlıları barınmaya başladı ve buralara mesken tutuyorlar. Bu da mahallemiz için büyük tehlike arz ediyor. Bu konuda çözüm bekliyoruz. Mahallemiz gün geçtikçe mezbeleliğe dönüştü. Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne de ait yapılar var boş arsalar da var. Bu alanları bir türlü temizletemiyoruz. Bununla ilgili gerekli müracaatlarımız ve yazışmalarımız da mevcut ama bu bir türlü gerçekleştirilemiyor. Biz bu mahalleyi daha iyi yaşanabilir bir hale getirebiliriz, bunun için de mahalle sakinlerimiz ve kurumlarımızla el ele vermek zorundayız. Yoksa mahallemizde ne bir gelişme olur, ne eğitim olur ya da bir ilerleme olur. Aydın'ın en eski yerleşim yerlerinden biriyiz. Mahallemize eski Aydın deniliyor güya ama hiçbir şekilde iletişim sağlayamıyoruz. Gittiğimiz bütün kanallar kapalı, bu konunun çözüme kavuşturulmasını istiyoruz” açıklamalarını yaptı. (ERDAL AYDIN)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler