Takip Et

SON DAKİKA

“15 yıldan bu yana Aydın hep algı ile yönetildi”

17 Şubat 2024, Cumartesi 17:23
Son güncelleme: 17 Şubat 2024, Cumartesi 18:19

     


ASKON Aydın Şubesi tarafından düzenlenen programda konuşan AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş, “Sokakta vatandaşlarımız artık değişim istediğini söylüyor. 15 yıldan bu yana bu şehir hep algı ile yönetildi. 1 Nisandan itibaren bu şehir algı değil, akıl ile yönetilecek” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği(ASKON) Aydın Şubesi, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Kongre Merkezinde 16. Ekonomi Değerlendirme toplantısını yaptı. Programa, Ticaret Bakanı Yardımcısı Mahmut Gürcan, AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mustafa Savaş, AK Parti MKYK Üyesi Umut Tuncer, AK Parti Aydın Milletvekilleri Ömer Özmen ve Seda Sarıbaş, ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın, Cumhur İttifakı Efeler Belediye Başkanı Adayı Burak Pehlivan, MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, AK Parti Aydın İl Başkanı Gökhan Ökten, kurum müdürleri, ASKON üyeleri katıldı.

Efeler Evliya Çelebi Camii İmam Hatibi Sait Özçakır’ın Kuran’ı Kerim tilavati, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programın açılış konuşmasını ASKON Aydın Şube Başkanı Murat Gün yaptı. Gün, “Üyelerimizle birlikte şehrimize katkıda bulunmak için çalışıyoruz. 100 yakın üyemiz ve 3 bine aşkın vatandaşımıza istihdam sağladık. Şehrimizin 1 milyara aşkın ihracatını inşallah daha da yükseğe çıkartacağız.” dedi.

“MİLLETİMİZ YİNE İSTİKRARDAN YANA TAVRINI ORTAYA KOYDU”

Kendisinin 25 yıl iktisatçı olarak görev yaptığını, üretmenin ve ticaretin önemini çok iyi bildiğini dile getiren AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mustafa Savaş, “Büyümek için üretmek ve kapasiteyi arttırmak gerekiyor. İş adamlarımız istikrara önem verir. Güven ortamı çok önemli. 22 yıldan bu yana Cumhurbaşkanımız liderliğinde ülkemizde istikrar ve güven ortamı var. Ülkemizin üretim, ihracat ve istihdam kapasitesi her geçen gün büyüyor. Geçen yıl yapılan genel seçimlerin sonucu da bunun bir göstergesiydi. Herkesin gözü bu seçimdeydi. Acaba Türkiye’de ne olacak. AK Parti tekrar bu seçimi kazanır mı diye herkes bakıyordu. Milletimiz yine istikrardan yana tavrını ortaya koydu. Kazanan Türkiye oldu. Kazanan Cumhur İttifakı oldu. Kazanan Recep Tayyip Erdoğan oldu” diye konuştu.

“YEREL YÖNETİMLERİN YATIRIMCI DOSTU ZİHNİYETE SAHİP OLMASI GEREKİYOR”

31 Mart tarihinde de şehirler için önemli bir seçim daha olduğunu dikkat çeken Mustafa Savaş, “Genel seçimin 31 Mart yerel seçimi ile taçlanması için bu seçim çok önemli. İktidar ile birlikte yürümenin avantajı açısından bu seçim çok önemli. İnanıyorum Aydınlı hemşerilerimiz 15 yıllık kayıp yılların hesabını sandıkta hesabını soracak. Yaklaşık bir aydan beri sahadayız. Sokakta vatandaşlarımız değişim istiyor. 15 yıldan bu yana bu şehir hep algı ile yönetildi. 1 Nisandan itibaren bu şehir akıl ile yönetilecek. Yerel yönetimlerin yatırımcı dostu zihniyete sahip olması gerekiyor. İş insanlarına gelin bu şehirde çok önemli fırsatlar var. Üretim yapın, ürettiğinizi dış pazara satın anlayışı ile yardımcı olması gerekiyor. Ama bizim Aydın’daki organize sanayi bölgelerinin yolu yok. Bu konuda iş insanlarımız çok şikayetçi. İnşallah biz önümüzdeki dönem bu şikayetleri ortadan kaldıracağız. İş insanlarımızın daha fazla üretim yapması, istihdam oluşturması, ihracat yapabilmesi adına üzerime düşen ne varsa yapmaya hazır olduğumu sizlere belirtmek istiyorum. Her zaman sizin emrinizde olacağım.

“ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYAN SİZLERSİNİZ”

Türkiye’nin 2. Yüzyılında önünün oldukça açık olduğunu dikkat çeken Savaş, sözlerini şu ifadelerle tamamladı;

“Ülkemizin önü çok açık. Hepiniz yatırım planı yapıyorsunuz. Hiç çekinmeyin, yatırım yapın. Ülkemizde büyük fırsatlar var. Artık önümüzdeki dönem Türkiye’yi kimse tutamayacak. Sizlerle birlikte Türkiye daha da büyüyecek. Çünkü elini taşın altına koyan sizlersiniz. Taş üstüne taş koyan sizlersiniz. Bende her zaman sizlerin yanında ve emrinde olacağım.”

“BİR FİYAT ARTIŞI VAR İSE GEREKLİ İŞLEMLER YAPILACAKTIR”

Türkiye’nin daha çok üretmeye ve ihraç etmeye ihtiyacının olduğunu ifade eden Ticaret Bakanı Yardımcısı Mahmut Gürcan, üç büyük kamu bankasının pos oranını 2.39’a düşürdüğünü söyledi. Ramazan ayı öncesi fahiş fiyat artışlarının önüne geçmek için toptan satış yapan yerleri uyardıklarını belirten Gürcan, “Ramazan ayında ani bir fiyat artışı olmaması için şimdiden denetimlerimize başladık. Tüm fiyatları yakından takip ediyoruz. Ekiplerimiz toptancılara gidip fiyat denetimi geçen hafta yaptı. Önümüzdeki hafta yine gidecekler. Bir fiyat artışı var ise gerekli işlemler yapılacaktır.” diye konuştu.

Buradaki program hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona ererken, Ticaret Bakanı Yardımcısı Mahmut Gürcan ve protokol üyeleri ile ASKON Temsilcileri, ASKON Aydın Şubesinin açılışa geçti. (ERDAL AYDIN)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler