Takip Et

/>

SON DAKİKA

Aydın’daki Arnavut Börekçisi, lezzetlerinin sırrını anlattı

16 Şubat 2024, Cuma 09:49

     


Meşhur Arnavut Börekçisi Yusuf Karadeniz, Selime Aydemir’in sunduğu tvDEN ekranlarında yayınlanan   “Uzmanına Sor” programına konuk oldu.

Çok uzun yıllardır Aydın’da börekçilik yapan Meşhur Arnavut Börekçisi Yusuf Karadeniz, “Resmi olarak sekiz yıldır bu işi yapıyoruz ama bunun çok daha öncesi de var. Çok uzun yıllardır Aydınlılar bizi börekçi olarak bilir zaten” dedi.

Koçarlı Yeniköy’de herkeste Arnavut Böreğini yapma hayali olduğuna dikkat çeken Karadeniz, “Çoğu kişide böyle bir hayal vardır ama işin geri planı çok teferruatlı olduğu için pek girişimde bulunan olmadı” diye konuştu.

Aydın’da Arnavut Böreğine çok talep olduğunu belirten Karadeniz “Biz bu talepleri karşılamaya çalışıyoruz. Bizim ürünümüz yüzde yüz doğal bir ürün. Süt kaymağından üretiyoruz. Rezervasyon usulü çalışmak zorunda olduğumuz için bunu tercih ettik. Satışlarımız hep tepsi olarak yapılıyor. Biz Arnavut’uz, Arnavut Böreği yapıyoruz. Bu ürün tepsi ile yenecek bir börektir. Aydın’ın tüm ilçelerine servis yapıyoruz. Belli bir güzergah hazırlayıp ona göre Didim’e kadar da gittiğimiz oluyor. Köşk, Nazilli, Çine, Kuşadası ve Didim’e gittik. Talep oldukça gitmeye de devam ediyoruz” dedi.

2024 ve gelecek için hedeflerini anlatan Karadeniz “Biz bu yıl imalat ekipmanlarımızı artırdık. Büyüme hedefi olan bir işletmeyiz. Bu yılın ikinci yarısında Aydın’a ikinci imalathanemizi açma planımız var. Sıcak satışımızı artırmak istiyoruz. Yetiştirebilirsek bu yıl sonu ya da 2025’te İzmir’e servislere başlamak istiyoruz. Çünkü İzmir’den çok ciddi talepler var” diye konuştu. (ERDAL AYDIN) 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler