Takip Et

SON DAKİKA

“Şehir, devasa köy haline geldi”

13 Ocak 2024, Cumartesi 10:36

     


Millet Partisi Genel Başkanı Cuma Nacar, Gazeteci Emin Aydın’ın hazırlayıp sunduğu, tvDEN ekranlarında yayınlanan “Baş Başa” programına konuk oldu.

Millet Partisi’nin seçim çalışmaları kapsamında yurt turu yapan Millet Partisi (MP) Genel Başkanı Cuma Nacar, “Demokrasi Şehidimiz Adnan Menderes’in şehrinde bulunmak bizim için çok güzel. Böyle bir değerin idam edilmiş olması da bizde ayrı bir burukluk meydana getiriyor” dedi.

“ÜLKE BÜYÜK BİR ÇIKMAZA GİRMİŞ DURUMDA”

Nacar, “Ülke ekonomik, siyasi, kültürel, hukuki ve ahlaki açıdan büyük bir çıkmaza girmiş durumda. Fakat, ülke sorunlarına karşı çözüm üretmekle görevli olan siyaset kurumu, bu görevini ifa edemez hale düşürülmüş durumda. Bir yanda yapmış olduğu hatalı politikalarla ülkeyi bu hale getiren siyasi iktidar var, diğer tarafta ise muhalefet partileri var. Fakat her iki tarafı da dinlediğimizde vatandaşın derdi ile dertlenmediklerini görüyoruz. Yani çarşı, Pazar, esnaf, mutfak yangın yerine dönmüş durumda. İnsanlar evlerine zeytin-peynir alırken bile kırk kere düşünmek zorunda bırakılmış haldeler. Gençlerimiz geleceğinden ümidini kesmiş durumda. Geleceklerini yurt dışında arıyorlar. Ahlaki anlamda toplumda çok ciddi anlamda çok ciddi suç patlaması yaşanıyor. Üzülerek söylemek gerekirse en çok suç patlamasının yaşandığı alanlar uyuşturucu, gasp, hırsızlık gibi suçlar olarak görünüyor. Dolayısıyla ülkenin gidişatının iyi yere doğru gittiğini söylemek mümkün değil” ifadelerini kullandı.

“BİRAZ YAĞMUR YAĞSA, SOKAKLAR GÖL OLUYOR”

Millet Partisi Genel Başkanı Cuma Nacar, “Millet Parti’sinin ortaya koyduğu temel prensiplere göre aday tespiti yapılıp, seçimler yapılıp iş başına gelme durumu söz konusu olmadığı için en güzide kentlerimiz bile köy haline getirildi. Büyük bir köy, devasa bir köy. Giyimde kuşamda, yaşayışta, örnek aldıklarını iddia eden insanlar, batıyı örnek aldıklarını iddia ediyorlar. Fakat onlar bu sorunları 50 sene önce çözmüş durumdalar. Türkiye’de hangi ile giderseniz gidin, hangi partinin yönetiminde olursa olsun, yere birazcık yağmur düşmüş olsa, hemen caddeler, bulvarlar ve sokaklar, göle dönüyor. Yani vatandaş kaldırımda yürüyemez hale geliyor. Övünülerek anlatılan o körüler veya yollarda botlarla vatandaş kurtarılma operasyonları yapılıyor. Dolayısıyla, burada işler yanlış gidiyor demektir. Büyüyor ama köy gibi oluyor” diye konuştu.

“PİS SOKAKLARDA YÜRÜMEK ZORUNDA KALIYORUZ”

Trafik, çevre temizliği ve hava kirliliği gibi sorunların çok önemli olduğuna dikkati çeken Nacar, “Bir insan sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir çevrede hayatını sürdürmek ister. Siz isterseniz evinizi cennet haline getirin, sokağa adımınızı attığınızda o çirkinliklerle, o pisliklerle, su deryasına dönmüş sokaklarda yürümek zorunda kalıyorsunuz” dedi. (SELİME AYDEMİR) 

 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler