Takip Et

/>

SON DAKİKA

Aydın'da motosiklet tamiri Ceren ustadan soruluyor

11 Ocak 2024, Perşembe 10:56
Son güncelleme: 11 Ocak 2024, Perşembe 11:17

     


Aydın’ın Efeler ilçesi 1. Sanayi Sitesi’nde hizmet veren Kardeşler Motor işletme sahibi Ceren Tuncer kadınların her alanda başarılı olabileceğinin en güzel örneği oldu.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Eşi Orçun Tuncer ile birlikte iki yıldır işletmeciliğini yaptığı Kardeşler Motor da yeri geldiği zaman motor tamir işlerine de giren üç çocuk annesi Ceren Tuncer (29), azmin ve kadının gücünün her alanda olduğunun bir göstergesi oldu. Kadınların her sektörde olması gerektiğine vurgu yapan Tuncer hemcinslerine de “İstedikten sonra yapamayacağımız hiçbir iş yok” diyerek tavsiyelerde bulundu.

Efeler 1. Sanayi sitesinde yer alan işletmelerinde motora dair her şeyin yapıldığını aktaran Tuncer, “Yaklaşık iki yıldır sanayide bulunan dükkanımızda eşime işlerinde yardım ediyorum. Kardeşler Motor olarak motosiklet tamir, yedek parça, aksesuar, her türlü güvenlik ekipmanı satışı mevcut. Beş tane yetkili servisliğimiz var. Servisini aldığımız motorların bakımlarını gerçekleştiriyoruz. Genel anlamda motosiklete ait ne isterseniz her şey işletmemiz de mevcut” dedi.

“ALIŞTIM EVE GİTMEK İSTEMEDİM”

Kadın olarak bu meslekte bulunmaktan mutlu olduğunu ifade den Tuncer, “Kadın olarak bu meslek benim için ilk başlarda zordu. Çünkü eşim kesinlikle istemiyordu, kadının sanayide ne işi var diye düşünüyordu. Sonrasında eşimin 6-7 ay gibi bir süre iş yerimizden uzaklaşmasından dolayı mecburiyetten dükkanın başına geçtim. Daha sonra alıştım eve gitmek istemedim. Sekiz yıldır işlettiğimiz diğer dükkanımız kapattık ve iki yıldır işletmeciliğini yaptığımız Kardeşler Motor dükkanını direkt benim üzerime açtık. O zamandan beri buradayım, aktif olarak işimin başındayım. Yoğunluk olarak muhasebe işleriyle ilgileniyorum ama tamir ve bakım işleri için çıraklık eğitime yazıldım belgelerimi aldıktan sonra aktif olarak tamamen bu iş yapacağım. Şu an normal bir motorun bakımında yapılması gereken tüm işlemleri gerçekleştiriyorum ama belgeleri olması her şeyin daha usulüne uygun olması için gerekli, o yüzden belgelerimi bekliyorum” ifadelerini kullandı.

“YAPAMAYACAĞIMIZ HİÇBİR ŞEY YOK”

Hemcinsleri için de güzel bir örnek olan Tuncer, kadının isteyip de yapamayacağı hiçbir şey olmadığının altını çizdi, “Kadın her yerde olmalı, kadının elinin değdiği bir sanayi dükkanı bile her türlü farklı oluyor. Yapamayacağımız hiçbir şey yok. Çocuğum var, burası olmaz gibi bahanelerin arkasına sığınmamalıyız, istedikten sonra her alanda başarı olabileceğimizi inanıyorum ve bütün kadınlar da bekliyorum” dedi.

“BU DURUMDAN ÇOK MEMNUNLAR”

Artık dükkanlarına gelen kadın müşterilerin daha rahat ve memnun olduğunu ifade eden Tuncer, “Önceki dükkanımızda eşim çalışırken bir bayan müşteri geldiğinde tamir için motosikletini içeri bıraksa bile kendisi kapının dışında bekliyordu. Şu an gelen kadın müşterilerimiz işletmemizde bulunan masalarımıza geçip oturuyor, beraber çay kahve içiyoruz, muhabbetimizi ediyoruz. Onların motoru yapılırken sohbetimizi gerçekleştiriyoruz ve bu durumdan çok memnunlar” diye konuştu.

"MOTORA DAİR HER ŞEY MEVCUT"

Aydın’daki motosiklet tamirlerinden kendilerini ayıran en büyük özelliklerden birinin de çok kapsamlı hizmet vermeleri olduğunu aktaran Tuncer, “Aydın’da çok fazla motor ve motor kullanıcısı var. Bir o kadarda motor tamir dükkanı var. Bizi de diğerlerinden ayıran en büyük etkenlerden birisi sadece tamirat değil, aksesuar, yedek parça, kask, çanta, güvenlik ekipmanları, dizlik yani motora dair aklınıza gelecek her şeyin dükkanımızda mevcut olması. O an elimizde olmayan bir malzemeyi bile müşterilerimizin isteği üzerine üç gün içerisinde temin ediyoruz, en büyük farklarımızdan biri bu” dedi. (SELİME AYDEMİR)

 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler