Takip Et

/>

SON DAKİKA

“Tarımın önemini biliyoruz, her zaman emrinizdeyiz”

9 Ocak 2024, Salı 17:14

     


AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş, yerel seçim çalışmaları kapsamında ilk ziyaretini, Efeler Ziraat Odasına gerçekleştirdi. Savaş, “Tarımın önemini biliyoruz ve bu nedenle her zaman emrinizdeyiz” dedi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Aydın Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı ve Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu’na ziyaret eden AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş’a, AK Parti MKYK Üyesi Umut Tuncer, AK Parti Aydın Milletvekili Seda Sarıbaş, İl Başkanı Gökhan Ökten, Efeler İlçe Başkanı Oğuz Kendirlioğlu ile partililer eşlik etti.

“BU ZİYARETİNİZ TARIMA VE ÜRETİME NE KADAR ÖNEM VERDİĞİNİZİN BİR GÖSTERGESİDİR”

AK Parti heyetini kapıda karşılayan Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı Mehmet Kendirlioğlu, öncelikle Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Savaş’ın ilk ziyaretini kendilerine yapmasından dolayı çok mutlu olduklarını belirtti. Başkan Kendirlioğlu, “İlk ziyaretinizi bize gerçekleştiriyor olmanız, tarıma ve üretime ne kadar önem verdiğinizin bir göstergesidir. Biz bu nedenle öncelikle sizlere teşekkür ediyoruz. Tarımda dün de sorun vardı bugünde var, yarında olacak. Ancak önemli olan bunu en az seviyeye indirebilmek. Bizim amacımız budur ve bizlerin sorunlarıyla zaten yakından ilgileniyorsunuz. Başlıca sorunlarımızı sıralamak gerekirse, çiftçilerimize daha uygun bir alanda hizmet verebileceğimiz bir alan talep ediyoruz. Ova yollarımızla ilgili sorunlarımız var, özellikle Efeler-Koçarlı arasında kalan kısımda. Bu bölgede Çine Çayı üzerinde köprüler yapılmasını istiyoruz. Bir de ilimiz için önemli bir ürün olan pamuk fiyatları ve desteklemeleri konusunda Tarım Bakanlığı’ndan talebimiz var. Çünkü 2 yıldır pamuk fiyatı da destek prim fiyatı da aynı. Biz ürün para ettiğinde destekleme de istemiyoruz. Ama bu şartlarda en az 5 lira destek primi almamız gerekiyor” diyerek istek ve taleplerini sıraladı. Başkan Kendirlioğlu'nun taleplerini Savaş, tek tek not aldı.

“BU NEDENLE EMRİNİZDEYİZ”

Tarımın önemini çok iyi bildiğini belirten Mustafa Savaş, “Tarımın milli güvenlik meselesi ve stratejik bir alan olduğunu pandemi döneminde yaşadık ve gördük. Rusya-Ukrayna savaşında da yaşadık bunu. Tüm dünyada kepenkler kapanırken, herkes kabuğuna çekilirken çiftçimiz tarlasına gitti, üretimine devam etti. Bu çok kıymetli çok değerli. Biz onun için üretimin, çiftçimizin ne kadar değerli olduğunu tarım kenti Aydın’da yaşadığım için zaten biliyoruz. Fakat bunu daha da anlatmamız ve bizim tarımsal hasılayı artırmak adına hem hükümet olarak hem de yerel yönetim olarak önümüzdeki dönem ne yapmamız gerekiyorsa sizlerle işbirliği yapmaya zaten hazırız. Sorunlarınızı da taleplerinizi de biliyoruz. 3 dönemdir mecliste milletvekili arkadaşlarımızla birlikte her geldiğinizde genel müdürlerimiz, bakan yardımcılarımız, bakanlarımıza birlikte gittik. Bu talepleriniz bizim için gerçekten önemli, biz tarımsal hasılanın artması için elimizden geleni yapmaya hazırız. Üreten, ürettiğini değer katan bir aydın istiyoruz. Bunun için de hazırız ve kararlıyız. Zaten yapmakta olduğumuz yatırımlar, özellikle Devlet Su İşleri vasıtasıyla yapmakta olduğu kapalı sistem sulama, barajlarımız, göletlerimiz, dere ıslahlarımız bir çok konuda çalışmalarını yürütüyor. Geçmişte de yaşadık, önümüzdeki dönemlerde de yaşanması muhtemel olan kuraklık tehlikemiz var. İlgili projelerimiz hazır. Özellikle Dalaman Çayı’ndan Kemer barajı su getirilmesi. Böylelikle Aydın Ovasının on yıllarca su problemini tümünden ortadan kaldırılmış olacak. Benim hayalim bu projelerin çoğaltılması. Diğer taraftan önemli bir zenginliğimiz jeotermal kaynağımız. jeotermal kaynağın toprakla buluşması için Tarım İhtisas Seralarımızda üretim başladı. Ben inanıyorum ki önümüzdeki dönem ve gelecekte Aydın Germencik’ten Buharkent’e kadar sera üssü olacak ve Türkiye’nin gıda ambarı olacak. Zaten bugün ilimiz bu görevi fazlasıyla yapıyor, önümüzdeki yıllarda daha fazlasını yapacağız. Çünkü toprak kıymetli ve nüfus artıyor. Ama biz topraksız tarıma da geçmemiz gerekiyor. Bizdeki büyük zenginlik termal ve sıcak suyumuz. Bu sıcak suyu kullanmamız gerekiyor ve bu aynı zamanda rekabet edebilmemizi sağlayacak. Bizim bölgemizde çiftçilerimiz, üreticilerimiz önce bu üretim modelini görmesi gerekiyor, bakması lazım. Görüp ve baktıktan sonra oradaki verimi ve o kazancı gördükten sonra bizzat zaten kendileri yapmaya başlayacaktır. Biz bununla ilgili kanun ve düzenlemeyi de yapacağız. Biz tarımın kıymetini biliyoruz ve farkındayız. Bu nedenle emrinizdeyiz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından ziyaret bir süre sohbet şeklinde devam etti. (ERDAL AYDIN)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler