Takip Et

/>

SON DAKİKA

Dadaşlar, Efelerle 2.kez buluşmaya hazırlanıyor

8 Ocak 2024, Pazartesi 16:50
Son güncelleme: 8 Ocak 2024, Pazartesi 17:17

     


Aydın Erzurumlular Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, 12-21 Ocak tarihleri arasında gerçekleşecek olan 2. Kültür ve Gastronomi Festivaline hazırlanıyor. Dernek Başkanı Etem Yeşilyurt, Aydın’da yaşayan Dadaşlar başta olmak üzere tüm halkı festivale beklediklerini ifade etti.

Efeler İlçesi Forum Aydın AVM yanında bulunan AYTER Alanında, Erzurum Kültür ve Gastronomi Festivali’nin 2’incisi düzenlenecek. Festivalde, geçen yıl olduğu gibi Erzurum’un yöresel ürünleri ve sanatçıları, Aydın halkı ile buluşacak.

Aydın Erzurumlular Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Etem Yeşilyurt, 11 Ocak Perşembe günü Atatürk Kent Meydanı’nda festivalini tanıtımı ve şehitler anısına yöresel ürün ikramları olacağını söyledi. 12-21 Ocak tarihleri arasında gerçekleşecek olan 2. Kültür ve Gastronomi Festivali hakkında açıklamalarda bulunan Dernek Başkanı Etem Yeşilturt, “Geçen yıl 14 Ocak’ta gerçekleştirdiğimiz festivalimizi bu sene yine gerçekleştiriyoruz ve Erzurum’u Aydın’a getiriyoruz. Aydın ile Erzurum’u burada buluşturmak için bir gastronomi festivali yapıyoruz. Burada yetişen çocuklarımız ile Erzurum’a gidemeyen ve Erzurum’u görmeyenler için burada bir kültür faaliyetimiz olsun istedik. Diğer illerde yapıldığı gibi biz de burada Erzurum’u Aydın’a getiriyoruz. Buradaki amacımız Erzurumlu Aydın’ı, Aydınlılar da Erzurum’u ve yöresel ürünlerini tanıması için bir program yaptık. Geçen yıl ki festivalimizde Pazar günü 33 bin kişi festival alanımıza giriş yapmıştı. Bunun için bütün Aydın’da yaşayan can dostumuz Dadaşlar ve Efelerimizi, Aydın’da bulunan bütün vatandaşlarımızı festivalimize bekliyoruz. Perşembe günü Efeler Atatürk Kent Meydanı’nda hem tanıtım hem de bütün şehitlerimiz anısına cağ kebabı, kadayıf dolması, İspir fasulyemizi dağıtacağız. Cuma günü AYTER Alanında festivalimizin açılışını gerçekleştireceğiz. Pazar günü de, Erzurumluların olmazsa olmazı yerel sanatçımız Nurullah Akçayır sahne alacak” diye konuştu. (ERDAL AYDIN)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler