Takip Et

SON DAKİKA

“Bu kavşağa biran önce sinyalizasyon kurulmasını bekliyoruz”

7 Aralık 2023, Perşembe 13:17

     


Aydın’ın Efeler İlçesi Serçeköy Mahallesi Muhtarı Rıza Sarıkaya, 5 yıldır sürekli kazaların yaşandığı ve birçok mahallenin kullandığı kavşak için çözüm beklediklerini belirterek, “Bu kavşağa biran önce sinyalizasyon kurulmasını bekliyoruz” dedi.

Aydın-Denizli Karayolu Serçeköy Mahallesi Kavşağı’nda sık sık yaşanan kazalar nedeniyle tehlike saçmaya devam ediyor. Serçeköy, Aşağı Kayacık, Yukarı Kayacık, Gölcük ve Pınardere Mahallesi’nin üst kısmında ikamet eden vatandaşlar ile karayolunu kullanan diğer sürücüler için tehlike oluşturan kavşak için çözüm bekleniyor.

“ÇÖZÜM İÇİN GİTMEDİĞİM KURUM VE KURULUŞ KALMADI”

Kavşakta sürekli maddi ve yaralamalı, birçok kez de ölümler meydana geldiğini belirten Serçeköy Mahallesi Muhtarı Rıza Sarıkaya, göreve geldiği günden buyana kavşağa çözüm üretilmesi için mücadele verdiğini belirtti. Muhtar Rıza Sarıkaya, “Görüldüğü üzere Aydın-Denizli Karayolu üzerinde aşırı trafik yoğunluğu yaşanıyor. Serçeköy Mahallemiz ile karşıda bulunan Aşağı Kayacık, Yukarı Kayacık, Gölcük mahalleleri ile aynı kavşağı kullanıyoruz. Hemen az gerimizde de Pınardere Mahallesi var. Bu mahallemizi de yol iki ye böldüğü için mahallenin bir kısmı bu kavşaktan dönüş yaparak gitmek zorundalar. Bu kavşak o kadar yoğun bir kavşak ki, her an tehlike ile karşı karşıyayız. Beş yıldan beri sinyalizasyon ışığının konması için gerekli bütün yazışmaları ve müracaatları yaptım. Gitmediğim kurum ve kuruluş kalmadı. Defalarca çözüm istemek için Ankara’ya da gittim. Trafik yoğunluğu kriterlere uymadığı söylenerek talebimiz geri çevrildi. 5 yıllık çabalarımız neticesinde artık sonuca ulaşmamıza az kaldı ve o kriterlerin sağlandığı belirtildi. Şu an bu kavşağa sinyalizasyonun bir an önce kurulmasını bekliyoruz. Yaşanan sıkıntıyı ve tehlikeyi şuan sizlerde şahitlik ediyorsunuz” ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler