Takip Et

/>

SON DAKİKA

“El alem uzaya çıkıyor, biz ışıkları geçemiyoruz”

2 Mart 2024, Cumartesi 12:16
Son güncelleme: 2 Mart 2024, Cumartesi 12:32

     


Germencik halkına ‘Belediye Başkanı olarak kimi istiyorsunuz ve sizce Germencik’in en büyük sorunu ne?” diye sorduk, vatandaşlardan Ahmet Emin Dolar, yıllarca CHP’ye oy vermesine rağmen Germencik’in birçok sorununu dile getirdi. Değişimin Aydın’dan başlaması gerektiğini vurgulayan Dolar, “El alem uzaya gidiyor, biz ışıkları geçemiyoruz” dedi.

Yaklaşan Yerel seçim öncesi vatandaşın taleplerini dinlemek adına Germencik halkına mikrofon uzatan ekibimiz, halkın sorunlarını ve Belediye Başkanı olarak kimi görmek istediklerini sordu.

İşte Germencikli vatandaşlardan aldığımız cevaplar;

“EL ALEM UZAYA GİDİYOR, BİZ IŞIKLARI GEÇEMİYORUZ”

Ahmet Emin Dolar, “Germencik Belediye Başkan Adaylarını tanıyorum, Burak Zencirci ve Ortaklardan aday olan kişi var Halit Germen. Şu anda Burak Zencirci önde gözüküyor. Germencik’te bir çok şey eksik. Yolları yol değil, çevre yolları da düzgün değil, sıcak sular bu bölgeyi mahvetmiş durumda. Hangisi gelirse gelsin hiç değişmiyor, nehirlerden komple zehir akıyor. Ortaklar Organize Sanayinin olduğu yerde derelere gidin bir tane canlı balık türü, kuş türü hiçbir şey yaşamıyor. Bu kadar pislik içinde olan bir yerde değişimin önce Germencik’ten değil, Aydın’dan başlaması lazım. Oyumu CHP’ye vermeme rağmen köyümün altındaki geçen sudan kokusundan duramazsın o çevrede yaşayan bir tane hayvan yok suda. Havası zaten Türkiye’nin en zehirli havası olmuş. Aydın’ın içine giriyorsun ışıktan çıkıncaya kadar 1 buçuk saat geçiyor. El alem uzaya gidiyor, biz ışıkları geçemiyoruz. Ben de CHP’ye oy verdim ama kökten yanlış, böyle olmaz. Hep aynı bayanı seçtik ama hiçbir şey değişmiyor. Belediye başkanlığı seçimlerinde her dönem farklı bir kişiyi seçeceksin, aynı kişiyi tekrar seçmeyeceksin ama maalesef biz hep aynı kişiyi seçiyoruz” dedi.

“Tanıyorum tabii ki doğuma büyüme buralıyım 85 yaşındayım Burak Zencirci kazanacak”

“GERMENCİK’TE BİR ÇOK ŞEY EKSİK MEVCUT”

“Germencik Belediye Başkanı Adaylarını tanıyorum, şu anda şansları eşit bir şekilde. CHP ile MHP arasında gidiyor yarış. Germencik’te bir çok şey eksik mevcut, belediye başkanı da hiçbir şey yapmadı”

Ali Yumuk, “Germencik Belediye Başkanı Adaylarının birisi Burak Zencirci diğeri Halit Germen. Bu seçimi Halit Germen kazanır. Kazanacak aday ilçemize güzel hizmetler yapsın ilçemizin sorunlarıyla ilgilensin”

“Belediye başkan adaylarının bazılarını tanıyoruz bazılarını tanımıyoruz tanıdıklarımızın birisi Burak Zencirci, kim kazanır diye sorarsanız şu an net bir bilgim yok”

“ORTAKLAR’DAN BİRİNİN GELMESİNİ İSTEMİYORUZ”

“Belediye başkan adaylarından Burak Zencirci tanıyoruz. Seçimi de Burak Zencirci kazanacak Ortaklar’dan birinin gelmesini istemiyoruz, biz Burak Zencirci destekleyeceğiz”

“BAHÇE YOLLARINA ASFALT YA DA PARKE TAŞI DÖŞENMESİNİ İSTİYORUZ”

Cihan Sağ “Adayları tanıyorum Burak Zencirci ve Halit Germen. Ben Burak Zencirci’yi önde görüyorum, nasip olursa kazanacak. Benim seçilecek kişiden beklentim daha güzel yollar, temizliğin daha dikkatli yapılması , bahçe yollarına asfalt ya da parke taşı döşenmesi , bu konularda beklentilerimiz var” ifadelerini kullandı.

Nurgül Özdemir, “ Germencik belediye başkan adaylarını tanıyorum biz Halit Germen’i destekliyoruz , diğer adaylarla ilgilenmiyoruz” dedi.

“DAHA GÜZEL BİR ÇEVRE, İYİ BİR ALTYAPI İSTİYORUZ”

“Belediye başkan adaylarımızın birisi Burak Zencirci, diğeri Halit Germen seçim şu anda ortada ama şansı yüksek olan Burak görünüyor. Biz seçilecek başkandan beklentilerimiz ilk önce güzel bir kapalı pazaryeri, her mahalleye bir barınak, oyun alanları, daha güzel bir çevre, iyi bir altyapı istiyoruz. Biraz da iş sahalarının gelişmelerini ilçeye sıcak para gelmesini istiyoruz”

“DIŞARDAN TAZE PARA GELMESİNİ İSTİYORUZ”

Kazım Güler, “Germencik Belediye Başkan Adayları Betül Akçanal, Burak Zencirci Halit Germen. Burak’ın kazanma ihtimali daha yüksek ama ben Betül Akçanal’ı destekleyeceğim, çünkü İYİ Parti yönetimindeyim. Seçilecek başkandan ilk önce köpekler için barınak yapılmasını istiyoruz, dışardan taze para gelmesini istiyoruz, kapalı pazar yapılmasını istiyoruz, otopark sıkıntısı çok bunlar ilçemizde eksik” dedi.

GERMENCİK’İN EN BÜYÜK SORUNLARIN BİRİ ÇİFTÇİ MALLARI KORUMA DERNEĞİ’NİN KAPATILMASI

Ahmet Özkan, “Milliyetçi Hareket Partisi adayı Halit Germen destekliyoruz. Bu seçimlerde kazanacağız diye bu yola çıktık inşallah sonucu da öyle olur. Seçilecek başkandan beklentimiz kapalı pazar yeri yapılması en büyük sorunlardan birisi de Çiftçi Malları Koruma Derneği’nin kapatılması. Önceki dönemlerde faaliyetteydi bu dönem kapatıldı, hayvanlar vatandaşın arazilerine çok zarar veriyor bu yüzden Çiftçi Malları Koruma Derneği’nin bir daha Halit Bey’in hayata geçirmesini istiyoruz. Çiftçilerin memnun kalacağını inanıyorum” dedi.

Kemal Şanlı , “Adaylardan Burak Zencirci’yi tanıyorum o Germencik’ten, diğer adayı tanımıyorum o Ortaklar’danmış. Hangisi daha çok çalışacağım derste kazanır” ifadelerini kullandı.

Sinan Gencer “Germencik Belediye Başkanı Adaylarının hepsini iyi tanıyorum. Adaylar Halit Germen, Burak Zencirci. Ben hizmet odaklı düşündüğüm için Cumhur İttifakı’nın adayı olan Halit Germen’i destekliyorum, kendisinden hizmet bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“BEŞ YILDIR HİZMET ALAMADIK”

Tutku Kargı, “Belediye Başkan Adaylarını tanıyorum Halit Germen çok sevdiğimiz bir abimiz. Halit bey seçilirse ondan beklentilerimiz var. Çünkü Germencik koskocaman bir köy haline geldi. Yıllardır buraya hiçbir hizmet gelmiyor. Hem Büyükşehir’den hem de ilçe belediyesi anlamında beş yıldır hizmet alamadık. Bu yüzden Halit beyle birlikte devletin desteğinin ilçemize gelmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

“SOKAK HAYVANLARINA ÇÖZÜM İSTİYORUZ”

Ali Torluk,“Biz bu seçimde Halit Germen’i destekliyoruz. 36 Mahallenin sorunu olan sokak hayvanlarına çözüm istiyoruz. Çocuklarımız sabahları korkularından okula gidemiyor bu yüzden barınak yapılmasını istiyoruz” dedi. (ERDAL AYDIN) 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler