Takip Et

/>

SON DAKİKA

Aydın'da işletmeciler o kararı değerlendirdi

1 Ocak 2024, Pazartesi 16:59
Son güncelleme: 1 Ocak 2024, Pazartesi 17:17

     


Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan işletmelerde fiyat lisesi zorunluluğu uygulamasına, Aydınlı işletme sahipleri olumlu baktıklarını belirtti. İşletmecilerin büyük bir bölümü bu kararı zaten uyguladıklarını söyledi.

Yeni yılla birlikte bazı sektörlerde yeni uygulamalara gidildi. Bunların başında ise, yeme ve içme sektöründe hizmet veren işletmelerin girişinde ve masalarda fiyat listesi bulundurma zorunluluğu oldu.

Aydın’ın Efeler İlçesi’nde hizmet veren işletmeciler, meslek odalarından aldıkları fiyat listesini ve masalarında fiyat listelerinin bulunduğunu ifade etti. Yeni kararı değerlendiren lokanta işletmecisi Süreyya İnalöz, “Bu yeni bir uygulama değil. Bizim zaten menülerimiz ve fiyat listelerimiz masalarda vardı. Şimdi bu kararla hem masalarımızda hem de girişe koyacağız. Bizim için bir sıkıntı yok ve fark eden bir durum yok” diye konuştu.

Karara olumlu bulduğunu söyleyen Özcan Özkan, “Bu uygulama çok güzel. Herkes yediği ve içtiğinin fiyatını görsün. İçeride farklı bir fiyatla karşılaşmasın. Ben bu karardan memnunum. Bu sektörlerde hizmet verenler kapılarının önüne ayaklı bir tabela olabilir, ya da duvarlarına fiyatlarını asacak. Vatandaş da fiyatını görerek hizmet alacak” dedi.

Aperatif sektöründe hizmet verdiğini belirten Arif Üstün, “Biz müşterilerimiz görsün diye işyerimizin dışına fiyatlarımızı zaten yazıyoruz. Bu yasa çıkmadan biz bunu yapmıştık. Müşterimizin ne yediğini görmesi, fiyatlarını bilmesi için biz bunu uygulamıştık. Ben bu kararın müşteri için doğru bir karar olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Alınan kararı olumlu baktığını belirten Necmettin Şimşek, “Bu karara işletmeciler olarak hepimiz uymak zorundayız ve doğru bir karar olmuş” açıklamasını yaptı.

Kebap salonu işletmeciliğini yaptığını belirten Selim Can, “Bu karar bir bakıma iyi oldu. Müşteri yiyeceği yemeği ve ödeyeceği rakamı masada kendisi hesaplayabilecek. Sadece dışarıda olan masalarımız için biraz zorlanacağız. Çünkü menü ve fiyat listesi koymak zor olacak. Ama o masalar için de bir çalışma yapacağız. Küçük işletmeler ve bahçeli alanlar için biraz zor olacağını düşünüyorum” sözlerine yer verdi.

“BÜTÜN İŞYERLERİMİZDE FİYAT LİSTELERİMİZ ASILIDIR”

Aydın Lokantacılar Odası Başkanı Ali Ongan da, “Yeni çıkan bu yasa hem bizim hem de esnafımız için olumlu bir karar. Zaten biz bunu uyguluyorduk. Normalde bütün işyerlerimizde fiyat listelerimiz asılıdır. Bazı işletmecilerimizde özellikle lokanta ve pidecilerimizde masalarında menü olarak da koymuşlardır. Biz Ocak ve Temmuz ayında girdi maliyetlerindeki artışlara göre ve esnafımızın talepleri doğrultusunda zam kararı alıyoruz. Bu kararı almadan önce çevre illerden onların fiyat listeleri alıyoruz. O fiyatları güncelleyerek üyelerimizin de isteklerini dikkate alarak hazırladığımız fiyat listesini Birlik Başkanlığına veriyoruz. Birlikten de onaylandıktan sonra üyelerimiz bu fiyat listelerini işyerlerine asıyor. Çok sayıda işletmeci arkadaşımız da bunu ürünlerini tanıtmak ve fiyatlarını belirtmek adına masalarına koyuyor” ifadelerine yer verdi. (ERDAL AYDIN)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler