Takip Et

SON DAKİKA

Soma protestosu davasında 44 beraat

30 Kasım 2016, Çarşamba 18:05

     


Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasını protesto etmek için Aydın’da yapılan basın açıklaması ve yürüyüş nedeniyle, 'Gösteri ve Yürüyüş Kanunu'na muhalefet ve 'Görevi yaptırmamak için direnme' iddialarıyla 44 kişi hakkında açılan davada sanıkların tamamı beraat etti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Manisa’nın Soma ilçesinde 301 madencinin ölümüne neden olan 13 Mayıs 2014’teki maden faciasını protesto amacıyla, aynı gün Aydın'da yapılan protesto gösterisi nedeniyle 44 kişi hakkında açılan dava sonuçlandı.

Aydın 1’inci Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki davanın 4'üncü duruşmasında, aralarında Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Aydın İl Başkanı Ali Gün, Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Aydın İl Başkanı Şükran Teberci, Aydın Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Burak Özdemir ve Av. Hicran Danışman’ın da yer aldığı 44 sanığın tamamı beraat etti. Kararda, sanıklara atılı suçun unsurlarının oluşmadığı, eylemlerinin sabit görülmediği ifade edildi. Duruşmayı, Aydın Barosu Başkanı Av. Gökhan Bozkurt ve yönetim kurulu üyeleri de izledi.

''KATİLLERİN YARGILANMASINI İSTEDİK''

Eğitim-Sen Aydın İl Başkanı Ali Gün, adliye önünde diğer sanıklarla birlikte basın açıklaması yaptı. Gün, “301 madenci arkadaşımızın katledildiği gün, acımızı Aydın halkıyla paylaştığımız için, katillerin yargılanmasını istediğimiz için yaptığımız yürüyüşten dolayı 44 arkadaşımız hakkında dava açıldı” dedi. Yürüyüş sırasında polisin keyfi bir yaklaşımı olduğunu söyleyen Gün, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yasaya göre, yürüyüş yapmak için izin alma şartı yoktur. O gün de daha önce sürekli kullandığımız güzergahta yürüyüş yapmak istedik. Keyfi bir şekilde barikatlarla karşılaştık. Bugün hırsızlara, katillere, tecavüzcülere yapılmayan şey, bizlere yapıldı. Bizler Aydın’ın aydınlık yüzlü insanlarıyız. Aydın’ın vicdanıyız. Özellikle bize mesaj vermek için haklı eylemlerimiz yargılama konusu yapıldı. 2 buçuk yılın sonunda bugün beraat ettik. Bu tablo, Aydın için de ülkemiz için de utançtır. 2 buçuk yıldır buralara gelip gitmememiz gerekiyordu. Aslında yargılananlar, bizlerin şahsında demokratik muhalefettir. İstediğiniz kadar yalan fezlekeler koyun, hukuki olmayan, meşru olmayan metinleri koyun, biz onların hepsini parçalayacağız. Bizler hiçbir zaman teslim olmayacağız, biat etmeyeceğiz. Bedeli de olsa mücadeleye devam edeceğiz. Dün Soma dediğimiz için yargılanıp beraat ettik. Bugün Adana Aladağ’da katledilen çocuklar için de susmayacağız.” (NACİ ERİŞ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler