Takip Et

SON DAKİKA

İşkence ettikleri yeni gelini, baba evinin önüne atıp kaçtılar

30 Kasım 2016, Çarşamba 10:46

     


Söke'de yaşayan ve dört ay önce anlaşarak Kocaelili Ramazan A. ile evlenen 23 yaşındaki Naide Gidergin’in başına gelmeyen kalmadı. Resmi nikah yapılmayan ve değişik işkencelere maruz kaldığı iddia edilen yeni gelin, yarı baygın halde baba evinin önüne bırakıldı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Hastaneye kaldırılan ve ameliyata alınan Naide Gidergi’nin kaburgasında ve parmaklarında kırıklar, sırtında da morluklar tespit edildi. Eşi ve eşinin ailesi tarafından işkence gördüğü iddia edilen Naide Gidergin’in yoğun bakımda tedavisi sürüyor.

Söke’nin kırsal Sarıkemer Mahallesi’nde yaşayan Naide Gidergin (23) yaklaşık 4 ay önce Kocaeli’nde yaşayan Ramazan A. ile anlaşarak evlenmeye karar verdi. Telli duvaklı gelin olan Naide’ye, iddiaya göre kocası Ramazan A., sadece imam nikahı yaptı. Baba evinden gelinlikle ayrılan Naide Gidergin, üç gün önce plakası tespit edilemeyen bir otomobille baba evinin önüne bırakıldı. Yarı baygın halde, ailesine yaşadığı olayı anlatan Naide Gidergi, ambulansla Söke Devlet Hastanesi’ne oradan da Aydın Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ameliyata alınan Naide Gidergi’nin kaburgasında ve parmaklarında kırıklar, sırtında da morluklar tespit edildi.

CİNSEL BÖLGESİNE KEZZAP DÖKÜLDÜ İDDİASI

Kızlarının anlattıkları karşısında büyük şok yaşayan aile, Sarıkemer Jandarma Komutanlığı’na giderek Ramazan A. ve ailesinden şikayette bulundu. Kızlarının son bir haftadır karanlık bir odada aç, susuz bırakılarak değişik işkencelere maruz kaldığını ileri süren aile yakınlarından kuzeni Nihat Talay, Naide Gidergin’in, evliliklerinin ikinci ayından itibaren eşi, kayınvalidesi ve kayınpederi tarafından dövüldüğünü ayrıca kayınpederi tarafından kaburgası ile parmaklarının kırıldığını ve cinsel bölgesine kezzap döküldüğünü iddia etti. Naide’nin yaşadıklarını anlatmaması için tehdit edildiğini öne süren Talay, “Kuzenim Naide Gidergin, damat Ramazan A., Söke’deki bir akrabaları aracılığıyla anlaşarak evlendi. 25 Nisan 2016’da Söke’de büyük nişan 2 Mayıs 2016’da da Koceli’nde düğünleri yapıldı. İki buçuk ay boyunca Naide ile sağlıklı bir şekilde görüşme sağlabiliyorduk. Sonra kuzenim Naide’nin cep telefonu kayınpederi tarafından elinden alınmış. Biz kızımızla damadın ailesinin diğer fertleri aracılığı ile görüşmeye başladık. Bir haftadır da kendisi ile görüşmek istediğimizde ‘sorun olmadığını ve kızımızın iyi olduğu’ söylediler. Halbuki kızımıza o sırada değişik işkenceler yapıp karanlık bir odada aç ve susuz bırakmışlar. Bunlar yetmezmiş gibi bir de kaynar su ile haşlamak ile tehdit etmişler” dedi.

“NE OLUR KIZIMIZI BU HALE GETİRENLER CEZALARINI ÇEKSİN”

Kardeşlerinin hayati tehlikesini atlatsa bile psikolojik olarak çöküntü yaşadığını ifade eden ağabeyi Şebattin Gidergin, “Biz 10 kardeşiz. En küçük kardeşimiz Naide. Güle oynaya gelin olarak gönderdiğimiz kardeşimizi işkence edilmiş bir şekilde kapımızın önünde bulduk. Kardeşimizi hastaneye kaldırdık. Üç gündür yoğun bakımda tedavi görüyor. Kardeşimize akıl almaz işkencelerde bulunmuş. Kaburgaları ve parmakları kırık. Sırtında vücudunun her yerinde morluklar ve işkence izleri var. Allah aşkına bunu hangi insan yapabilir. Kardeşim bu kadar vahşice davranılmayı hak edecek ne yapmıştır? Ailesi olarak bir tek isteğimiz var. Kardeşimize bu muameleyi yapanlar cezalarını çeksin. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, devlet büyüklerimiz ve yüce yargı mensuplarından isteğimiz budur. Ne olur suçlular bulunsun ve adalet önünde hesap versin” diye konuştu.

ŞEHİT KARDEŞİYMİŞ

Olayın yaşanmasıyla kahrolduklarını belirten ağabey Şebattin Gidergin, “En büyük ağabeyimiz 1996 yılında Van’ın Özalp ilçesinde köy koruculuğu yaparken teröristlerle girdiği çatışmada şehit düştü. Şehit kardeşine bu işkenceyi yapanların öbür dünyada yatacak yerleri var mıdır merak ediyorum? Yaşanan bu üzücü olaydan sonra kardeşimizin resmi nikahı kıyılmadığını, imam nikahıyla yaşadığını öğrendik” dedi.

“HASTANE MASRAFLARINI KARŞILAYALIM ŞİKAYETÇİ OLMAYIN”

Yaşanan olay sonrası damadı ve ailesini arayan Naide Gidergin'in yakınlarının çabaları sonuç vermedi. Damadın kayınpederi Muhlis A., tarafından arandıklarını söyleyen Şebattin Gidergin, “Damadın babası arayarak hastane masraflarımızı karşılama teklifinde bulundu. Şikayetçi olmamamızı ve olayı kapatmamızı istedi. Ben de böyle bir şeyin olmayacağını adalet önünde hesap vereceklerini belirttim” diye konuştu. Aydın Atatürk Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavisi süren Naide Gidergin'e akıl almaz işkenceler yapan damadın ailesinin polis ve jandarma tarafından arandığı öğrenildi. (HAKAN AKIN- CEM ULUCAN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler