Takip Et

SON DAKİKA

Gollum davası bahara kaldı

28 Ekim 2016, Cuma 07:30

     


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde, Yüzüklerin Efendisi filmindeki Gollum karakteriye Erdoğan’ın fotoğraflarını yan yana koyarak sosyal medyada paylaştığı için “hakaret” iddiasıyla yargılanan Dr. Bilgin Çiftçi’nin davası, 14 Mart 2017’ye ertelendi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı dönemindeki bir fotoğrafını, Yüzüklerin Efendisi filmindeki Gollum karakterinin resmi ile yan yana koyarak sosyal medyada paylaştığı gerekçesiyle Dr. Bilgin Çiftçi hakkında açılan ve kamuoyunda “Gollum davası” olarak bilinen davanın 8’inci duruşması görüldü.

Duruşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında aldığı, tüm hakaret davalarından feragat etme kararına ilişkin dilekçenin mahkemeye ulaştığı belirtildi. Aynı zamanda, şikayet konusu Gollum karakterinin iyi ya da kötü biri mi olduğuna ilişkin hazırlanan raporun da dosyaya konulduğu ifade edildi.

"İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ KAPSAMINDA BERAAT VERİLSİN"

Dr. Bilgin Çiftçi’nin avukatları Av. Hicran Danışman, Av. Burak Özdemir ve Av. Gülşah Durmuşoğlu, Gollum karakterinin iyi ya da kötü bir karakter olarak tasvir edilemeyeceğini, paylaşımla siyasi hiciv yapıldığını belirtti. Avukatlar, sosyal medyadaki paylaşımın ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şikayetten feragat etmesinin önemli olmadığını ve makul sürede yargılanma hakkının ihlal edildiğini savundu.

Davaya bakan hakim, dosyanın incelenmesi için duruşmayı 14 Mart 2017 tarihine erteledi.

BİLİRKİŞİ, "GOLLUM MAZLUM" DEMİŞTİ

Mahkemeye gönderilen bilirkişi raporunda, “Gollum karakterinin büsbütün olumsuz yahut kötü olarak nitelenebileceğini söylemek mümkün değildir. Gollum karakterinin kötülüğün timsali olmaktan ziyade, aslında bir kurban yahut mazlum olarak resmedildiğinin altını çizmek ve karakterin okur ve izleyiciler bakımından da yaygın olarak bu şekilde algılandığına dikkat çekmek yerinde olacaktır” denilmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında oluşan birlik ortamını pekiştirmek amacıyla, 15 Temmuz öncesi açılan tüm hakaret davalarından feragat etmişti. (NACİ ERİŞ)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler