Takip Et

SON DAKİKA

Nazilli'de iki polisin şehit olduğu kazanın ilk duruşması yapıldı

28 Haziran 2017, Çarşamba 16:32

     


Nazilli'de akaryakıt tankeri ile resmi aracının çarpışması sonucu 2 polisin şehit olduğu kazanın ilk duruşması yapıldı. Mahkemede, polis aracının tepe lambalarının yanmadığını iddia eden tanker şoförü, adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Geçtiğimiz ocak ayında polis memuru

idaresindeki 09 A 7444 plakalı polis otosu, şüpheli araç kovaladığı esnada akaryakıt tankeriyle çarpışmıştı. Kaza sonrası polis memurları Hasan Özdemir ile Yener Arslan olay yerinde şehit olmuştu. 2 polis memurunun şehit olduğu trafik kazasına karışan akaryakıt tankerinin sürücüsü Haşim Karatay, önce gözaltına alınmış, daha sonra serbest bırakılmıştı. Aynı zamanda polis babası olan Tanker Şoförü Haşim Karatay, ilk duruşmasına Nazilli Adliyesi'nde çıktı.

 

MAHKEMEDE OLAY GÜNÜNÜ ANLATTI

Mahkeme heyeti, kaza gecesi polis takibinde olan şüpheli araçtaki 3 şahıs ile aracı takip eden diğer polis memurlarını tanık olarak dinledi. Şehit olan polis memurlarının yakınlarının da katıldığı davada, adli kontrol şartıyla serbest kalan tanker şoförü Haşim Karatay, kaza anını anlattı. Kaza esnasında, süratli olmadığını ve trafik kurallarını ihlal etmediğini iddia eden Karatay, kendi oğlunun da polis olduğu için kazadan dolayı yaşadığı üzüntüyü aktardı.

 

Mahkemede kazayı anlatan Tanker Şoförü Karatay, "Olay günü İzmir’e gitmek için yola çıktım. Kavşakta kırmızı ışıkta durdum ve geçmek için yeşil ışığın yanmasını bekledim. Resmi polis aracının sirenlerinin ve tepe lambaları yanmıyordu. Bu yüzden aracı fark etmedim" diyerek kendisini savundu.

 

Olaya tanıklık edenler ise tanker şoförünün aksine polis aracının tepe ışıklarının ve sirenlerinin yandığını söylediler. Mahkeme heyeti, MOBESE ve güvenlik kameralarının incelenmesi ve eksik bilgilerin tamamlanması için duruşmayı erteledi. Davanın tek sanığı Haşim Karatay, mahkeme sonucunda adli kontrol şartıyla serbest kaldı. (VEYSEL KARAHAN)

Trafik kazasında şehit oldular

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...

 







 
Son Eklenen Haberler