Takip Et

SON DAKİKA

Aranan çılgın koca jandarmayla çatıştı: 2 yaralı

28 Ocak 2015, Çarşamba 19:19

     


Aydın'da iki yıl önce boşanmak isteyerek babasının evine giden karısı ile birlikte kayınpederini ve kayınbiraderini av tüfeğiyle yaralayan zanlı H.T., yerinin belirlenmesi üzerine bugün peşine düşen jandarma ekipleriyle silahlı çatışmaya girdi. Biri Astsubay diğeri Uzman Jandarma iki askeri silahla yaralayıp kaçan H.T.'nin yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı.

2013 yılının Eylül ayında meydana gelen olayda; kendisinden boşanmak isteyen eşi Ümmühan Türkmen'in oğlu 17 yaşındaki M.T.'yi de yanına alarak babasının evine gitmesine öfkelenen H.T. çılgına döndü. Uzaktan akrabası kayınpederinin Yukarı Kayacık'taki evine giden ancak kimseyi bulamayan H.T., Aydın merkeze gittiği öğrendiği yakınlarını Kanlıdere Mevkii'nde beklemeye başladı. 09 HZ 133 plakalı ciple dönen yakınlarının yolunu kesip ateş atan H.T., önce aracın lastiklerini patlattı. Ardından kaza yapan araçtan inen kayınbirader Durmuş Türkmen (49), kayınpeder İbrahim Türkmen (72) ve karısı Ümmühan Türkmen'e (39) ateş açıp yaradı. Hastaneye kaldırılan Ümmühan Türkmen'in sol, İbrahim Türkmen'in sağ ve Durmuş Türkmen'in de her iki bacağı diz altından kesildi.

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

Olayın ardından kayıplara karışan H.T.'nin yakalanması için çalışma başlatıldı. Zanlı H.T.'nin büyükşehirden önce köy olan Erikavak Mahallesi'nin kırsalında olduğu bilgisine ulaşan jandarma ekipleri harekete geçti. Sisli, karlı ve ormanlık bölgede pusu kurduğu belirtilen H.T., bugün saat 17.00 sıralarında jandarmaya silahla ateş açtı. Açılan ateş sonucu Astsubay Emrah Ünalan ile Uzman Jandarma Çavuş İrfan Yüksel yaralandı. Yaralıların durumu telsizle bildirmesi üzerine bölgeye helikopterler ve destek ekipler gönderildi. Önce Uzman Jandarma Çavuş İrfan Yüksel'e ulaşabilen ekipler, yaralı askeri helikopterle Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırdı. Tedaviye alınan Yüksel'in sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Diğer yaralı asker Ünalan'a ise henüz ulaşılamadığı, arama ve kurtarma çalışmaları yapıldığı belirtildi. Aydın Valisi Erol Ayyıldız, İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Emre Fırat, Aydın Garnizon Komutanı Tümgeneral Murat Kırkaya hastaneye gelip yaralı askerin durumu hakkında bilgi aldı.

PUSU KURDU

Ziyaret sonrası basın açıklaması yapan Vali Ayyıldız, "İki yıldır zanlının peşindeydik. Zanlının Erikavak Mahallesi'nin kırsalında olduğuna dair bilgi almışlar. Ekipler oraya hareket etmiş. H.T. pusu kurmuş. İrfan Yüksel Uzman Çavuş sol omuzundan vurulmuş. İkinci yaralımız Astsubay Emrah Ünalan'a hala ulaşılmış değil. Yerde 30 santimetre kar var. Bölge sisli ve ormanlık alan. Helikopterlerimiz bölgede. Karadan ve havadan kurtarma çalışması başlattık. Zanlı hala elimizde değil. Bölgede zanlının yakalanması için operasyon başlatıldı" dedi. (CEM ULUCAN)

Kayıp Astsubay’ın cesedi bulundu

 







 
Son Eklenen Haberler