Takip Et

SON DAKİKA

Didim’de yabancı uyruklu 3 kişiye PKK/PYD'den gözaltı

27 Temmuz 2017, Perşembe 20:02

     


Didim’de terör örgütü PKK/PYD'ye yönelik düzenlenen operasyonda biri İngiltere, ikisi Bulgaristan vatandaşı 3 kişi gözaltına alındı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü’ne e-posta yoluyla yapılan “KCK/PYD terör örgütü içerisinde faaliyet gösteren üç kişinin Didim’de tatil yaptıkları” yönündeki bir ihbar üzerine Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ile Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Didim’de bir adrese operasyon düzenleyen ekipler, İngiltere vatandaşı Joseph A.R., Türk kökenli Bulgaristan vatandaşı Mira Y.A. ve Mira Y.A.’nın annesi Veselina P.R.A.’yı gözaltına aldı. Şüphelilere ait cep telefonu, bilgisayar ve dijital materyallere de el konuldu.

İfadelerine başvurulan şüphelilerden Joseph A.R., 2015 yılında tıbbi yardımda bulunmak üzere Suriye’ye gittiğini ve 3 ay kaldığını belirterek, “YPG’den silah eğitimi aldım, ancak herhangi bir çatışmaya girmedim. Daha sonra buradan ayrılarak İngiltere’ye geri döndüm. 10 gün kadar önce Mira Y.A. ve Mira Y.A.’nın annesi Veselina P.R.A. ile birlikte tatil amacıyla Türkiye’ye geldik” dedi.

Mira Y.A. da Hollanda ve İngiltere’de hukuk eğitimi aldığını ifade ederek, 2015 yılında sosyal medya üzerinden Joseph A.R ile tanıştığını, annesi ve Joseph A.R ile birlikte 10 gün önce tatil amacıyla Türkiye’ye geldikleri söyledi. Anne Veselina P.R.A. ise kendisinin Mira Y.’nın annesi olduğunu kaydederek, kızı Mira ve Joseph A.R ile birlikte 10 gün kadar önce tatil amaçlı Türkiye’ye geldiklerini, kızı Mira ve Joseph A.R.’nin arkadaşlıklarını sonradan öğrendiğini ifade etti.

Şüphelilerden Joseph A.R. ve Mira Y.A.’nın sosyal medya hesaplarında terör örgütünün kıyafetlerini giymiş şekilde terör örgütü YPG’nin propagandasını yaptıkları anlaşılırken, diğer şüpheli Veselina P.R.A. hakkında ise henüz suç tespitinin bulunmadığı öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor. (EDİZ VERDİOĞLU)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler