Takip Et

SON DAKİKA

Polisten meydan dayağı kamerada

23 Kasım 2016, Çarşamba 07:00

     


İncirliova’da dur ihtarına uymayarak aracıyla kaçan Mustafa Kıryar’ın (16), yakalandıktan sonra polis tarafından dövüldüğü görüntüler ortaya çıktı. Darp raporu alan Kıryar, polis memuru M.D.’den ve belediye işçisi V.B.’den şikayetçi oldu.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Olay, İncirliova’da 4 Temmuz gecesi yaşandı. İddiaya göre, babasına ait otomobille evine giden Mustafa Kıryar, kırmızı ışıkta durduğu sırada, polis tarafından ehliyet ve ruhsat kontrolü yapılmak istendi. Ehliyeti olmayan Kıryar, sivil araçla gelen ekibin polis olduğuna inanmadığını öne sürerek kaçmaya başladı. Bir süre İncirliova sokaklarında kovalamaca yaşandıktan sonra, polis, belediye işçisi V.B.’nin de yardımıyla Kıryar’ı yakaladı. Darp görüntüleri sokaktaki bir dükkana ait güvenlik kamerasına yansıdı.

Görüntülere göre, Mustafa Kıryar koşarak sokağa giriyor. Daha sonra duvar kenarında durup ellerini havaya kaldırıyor. Önce motosikletle gelen belediye işçisi V.B. Kıryar’ın yanına gelip suratına 3 kez vuruyor. Ardından görüntüye giren polis memuru M.D., Mustafa Kıryar’ı tekmeyle yere düşürüyor. Mustafa Kıryar yerde yatarken, vücudunun çeşitli yerlerine tekme atıyor. Ayrıca silahının kabzasıyla kafasına vuruyor. Belediye işçisi V.B. de motosikletinden inerek Kıryar’a vurmaya devam ediyor. Daha sonra olay yerine gelen diğer polislerle birlikte, Mustafa Kıryar ekip aracına götürülüyor.

AV. TAŞ: ŞİDDET, GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA GÖSTERGESİ

Darp edilen Mustafa Kıryar, polis aracında ve karakolda da dayak ve küfre maruz kaldığını belirterek suç duyurusunda bulundu. Soruşturma için, polis memuru M.D. hakkında yapılan soruşturma izni başvurusunun sonucu bekleniyor.

Darp görüntüleri ile ilgili, “görevi kötüye kullanma” suçundan şikayetçi olduklarını belirten Mustafa Kıryar’ın avukatı İrfan Taş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Müvekkil çocuk, sivil polis olduğunu sonradan anladığı bir ekip tarafından camı tıklatılınca hızla kaçıyor. Arkasından ateş ediliyor, kaçarken başka bir araca çarparak duruyor. Burada çocuğun amacı evine gidebilmek. Zaten eve yakın bir yerde yakalanıyor ve darp ediliyor. Her ne kadar kaçması hata ise de kanundaki karşılığı idari para cezasıdır. Polisin şiddet uygulaması, görevi kötüye kullandığının açık göstergesidir. Biz bu konuda gerekli şikayeti yaptık.” (CEM ULUCAN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...

 







 
Son Eklenen Haberler