Takip Et

SON DAKİKA

Paraları ödenmeyen işçiler çatıya çıktı

23 Kasım 2016, Çarşamba 13:15

     


Aydın Büyükşehir Belediyesi binasının yanında bulunan Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait inşaatta çalışan ve binanın yapımını üstlenen firmadan 2 aydır maaşlarını alamadıklarını öne süren 22 kişiden 6’sı inşaatın tepesine çıkarak eylem yaptı. İnşaatın üstünde bulunan demir kalıp ve tahta parçalarını aşağı atan işçiler ‘Hakkımızı istiyoruz’ diyerek isyan etti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

İnşaatın çatısında işçileri görenler durumu polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve 112 Acil Servis ekibi sevk edildi. Polisin ikna etmeye çalıştığı işçiler, ücretlerini alıncaya kadar eylemlerini sürdüreceklerini ifade ettiler. İnşaatta buldukları demir kalıp ve tahta parçalarını aşağıya atan işçiler, firma yetkililerinin gelmesini istedi. Haklarını alamadıkları için evlerine ekmek götüremediklerini ve aç olduklarını söyleyen işçiler, Vali Ömer Faruk Koçak’tan yardım istedi.

“AÇIZ, MAĞDURUZ HAKKIMIZI İSTİYORUZ”

İşçiler adına konuşan formen Ali Karakuş, “Valiliğe giderek şikayetimizi aktardık. 19 Kasım Cuma gününden bu yana maaşlarımızın yatırılmaması nedeniyle çalışmıyoruz. İki aydır, maaşlarımızın sadece asgari tutarı olan 1300 lira yatırılıyor. Geçtiğimiz gün yemeklerimizi de kestiler. Hepimizin derdi iki lokma ekmek. Evimize para gönderemiyoruz, açız, mağduruz. Hakkımızı istiyoruz” dedi.

Bir türlü ikna edilemeyen işçiler için Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, devreye girdi. İşçiler adına Vali Ömer Faruk Koçak ile formen Ali Karakuş, görüşme sağladı. (HAKAN AKIN)

İşçiler çatıya çıktı

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler