Takip Et

SON DAKİKA

Yangın, iki kadını canından ediyordu

22 Kasım 2016, Salı 13:46

     


Karacasulular iki gündür ardı ardına çıkan ev yangınlarına uyandı. Kaymakamlık evlerinde çıkan ve kanser hastası bir kişinin dumandan zehirlenerek ölümüyle sonuçlanan yangının ardından bugün de Yaylalı Mahallesi’nde çıkan ev yangınında biri yaşlı iki kadın dumandan etkilendi. Yaşlı kadın mahalle sakinlerinin yardımıyla kurtarılırken, üst katta dumandan mahsur kalan diğer kadın ise İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile kurtuldu. İtfaiye ekiplerinin anında müdahalesi ile yangın büyümeden söndürülürken, büyük bir facianın eşiğinden dönüldü.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

YAŞLI KADINI MAHALLE SAKİNLERİ KURTARDI

Olay Karacasu'nun Yaylalı Mahallesi 12/2 Sokak No 14 nolu evde saat 10.00 sıralarında meydana geldi. Hüseyin Akarsu’ya ait 4 katlı binanın zemin katında oturan ablası 80 yaşındaki Zehra Kip’in iki odalı evinin boş olan diğer odasında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangında mahsur kalan yaşlı kadın, mahalle sakinlerinin kendisini evden çıkarması ile kurtarıldı. Akciğerlerinde solunum yetmezliği olduğu öğrenilen yaşlı kadının yüzünde ve kollarında yanıklar oluştuğu bildirildi. Karacasu Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak ilk müdahalesi yapılan kadının, oradan da Nazilli Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındığı, vücudunda kısmi yanıkların yanı sıra dumandan etkilendiği ve durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

DUMANDAN ETKİLENEN BİR KADINI İTFAİYE EKİPLERİ KURTARDI

Yangını gören mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine giden itfaiye ekipleri ilk olarak üst katta dumandan mahsur kalan kiracı Cengiz Onay’ın eşi Hafize Onay’ı merdivenle kurtardı. Hastaneye kaldırılan Hafize Onay tedavi altına alındı. Yangın itfaiye ekiplerin hızlı müdahalesi ile kısa sürede büyümeden söndürüldü. İtfaiye ekiplerinden sonra olay yeri inceleme ekipleri evde inceleme yaptı. Ardında soğutma işlemleri yapıldı.

ORMANCI TEK EVLADINDAN SONRA EŞİNİ DE KAYBEDİYORDU

Zemin katında yangın çıkan evin bir üst katında kiracı olarak oturan Fethiyeli Ormancı Cengiz Onay, 4 ay önce Ramazan Bayramı arifesinde hayattaki tek varlığı 19 yaşındaki Ramazan Onay'ı motosiklet kazasında kaybetti. Oğlu Ramazan'ın 52 hayrını yapmak için gittiği memleketi Fethiye’den dün akşam döndüğünü söyleyen Cengiz Onay, “21 gündür evde yoktuk. Eve geldiğimizde sobamız kurulu değildi. Gece sobayı temizleyip yarın kurarız dedik. Soğuktan uyuyamadık. Sabah ben işe gittim. Eşim beni aradı. Dumandan zehirleniyorum, evde yangın çıktı dedi. Nasıl koştuğumu bilmiyorum. Eve gittiğimde itfaiye eşimi camdan çıkarıp kurtarmış. Daha 4 ay önce tek evladımız biricik oğlumuz Ramazanı toprağa verdik. Az daha eşimi de kaybediyordum. Çok korktum. Allah korudu” dedi. (GÜLAY ÖZTEKİN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler