Takip Et

SON DAKİKA

Kamuda FETÖ temizliği

22 Kasım 2016, Salı 13:34

     


Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile mücadele kapsamında 15 binden fazla kamu görevlisi meslekten ihraç edilirken Aydın’da İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka’nın da aralarında olduğu 65 kamu görevlisi, emniyet ve TSK mensupları kamu görevinden atıldı.

677 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kamuda yeni bir temizlik harekatı yapıldı. Türkiye genelinde 15 binden fazla çalışan, meslekten ihraç edildi. Listede Aydın’da görev yapan 65 kamu görevlisi var.

Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürüyken açığa alınan Nuri Aktakka ile İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü iken görevden alınan Nihat Kahraman meslekten ihraç edildi.

14 SAĞLIKÇI ATILDI

Bunun yanı sıra Aydın genelindeki sağlık kurumlarında doktor, hemşire ya da sağlık memuru olarak çalışan Ayhan Betül Karakuş, Aysun Caner, Erkan Kayan, Filiz Pınar, Halit Ulusoy, Ruşen Yüksel, Tuba Melek, Hasan İnceoğlu, Önder Acer, Remziye Özlem Karataş, Doğan Acar, Halil Kanyılmaz, Perihan Özdemir ve Perihan Kaytarmış kamu görevinden ihraç edildi.

ADÜ’DE 29 KİŞİ İHRAÇ EDİLDİ

Adnan Menderes Üniversitesi’nde (ADÜ) görevli çoğu sağlık çalışanı ve idari personel olan 29 kişi meslekten atıldı. ADÜ’deki isimler şöyle:

“Aydın Sağlam, Aynur Solak, Baykan Değirmen, Ekrem Kaya, Enes Çınar, Fatma Kızılırmak, Fikret Gök, Ganimet Çoğan, Hafize Yilğin, Hatice Erkul, Kamil Göker, Kemal Akkaya, Mehmet Çamlıca, Mehmet Eşkin, Mehmet Menteş, Mine Dizman, Öznur Çoğan, Ramazan Onay, Ramazan Turan, Serdar Yıldırım, Serpil Dağtekin, Sümeyra Avcı Yamaner, Şule Değirmen, Tanju Çoğan, Teslime Çelen, Ünal Akdeniz, Ali Kaya, Ali Rıza Ferşat ve Ayşegül Çakmakcı.”

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde görevli Burak Kurt, Ferit Dal, Resul Bartçu ve Nuri Poyrazoğlu,

Efeler Belediyesi’nde görevli Gürbüz Sonar ve Osman Akman, Nazilli Belediyesi’nde görevli Halil İbrahim Topçu ve İsmail Gedik, Bozdoğan Belediyesi’nde görevli Mehmet Akif Karakaş ve Harun Yağcıoğlu meslekten atıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda uzman Zeynep Işıtın, İçişleri Bakanlığı kadrosuna bulunan Haşim Murat Özler, Ali İmer ve Hasan Sarıoğlu, öğretmenler Ali Cengiz ve Harun Uçum, veri hazırlama ve kontrol işletmeni Aynur Balkan, Maliye Bakanlığı kadrosunda bulunan Lokman Olçay ve Çetin Kaya ile Gelir İdaresi Başkanlığı kadrosunda bulunan Mahir Çimen kamu görevinden ihraç edildi.

EMNİYET’TE 2 ÖNEMLİ İSİM

Meslekten ihraç edilenler arasında çok sayıda polis de bulunuyor. Bu kapsamda, Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Personel Şube Müdürlüğü görevinden 8 Ekim’de alınan, 16 Kasım’da da açığa alınan Harun Çolak ile İncirliova İlçe Emniyet Müdürü iken açığa alınan Baki Baş meslekten atıldı. (NACİ ERİŞ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...

 







 
Son Eklenen Haberler