Takip Et

SON DAKİKA

Aydın Emniyeti'nin önemli ismi FETÖ'den açığa alındı

22 Kasım 2016, Salı 09:00

     


Aydın’da İl Emniyet Müdürünün değişmesinin ardından, iki ayrı şubeye müdürlük yapan isim, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında açığa alındı. Personel Şube Müdürlüğü ve Lojistik Şube Müdürlüğü görevlerini yürüten Harun Çolak, önce personel şubedeki görevinden alınırken daha sonra da tamamen görevden uzaklaştırıldı.

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü’nde, Dr. Halis Böğürcü’nün emekliye ayrılıp, yerine Dr. Rahmi Baştuğ’un atanmasıyla birlikte önemli bir değişim daha yaşandı. Aydın İl Emniyet Müdürlüğü’nde Personel ve Lojistik Şube Müdürlüklerinden sorumlu şube müdürü Harun Çolak, önce Personel Şube Müdürlüğü’ndeki görevinden alındı, daha sonra da kamudaki görevinden uzaklaştırıldı.

Daha önce Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’nde şube müdürü olarak görev yapan Çolak, Halis Böğürcü ile birlikte Aydın’a atanmış, 8 Eylül 2015’te Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Personel Şube Müdürlüğü’ne getirilmişti. Çolak’a daha sonra Lojistik Şube Müdürlüğü görevi de verilmişti. Çolak’ın, Halis Böğürcü’nün görevi bıraktığı 6 Ekim tarihinden 2 gün sonra, 8 Ekim Cumartesi günü Personel Şube Müdürlüğü’ndeki görevinden alındığı ortaya çıktı. Harun Çolak’ın çarşamba günü de tamamen açığa alındığı öğrenildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden 16 Kasım Çarşamba günü yapılan açıklamada, 3 bin 181 Emniyet Teşkilatı mensubunun görevine iade edildiği, 2 bin 205 Emniyet Teşkilatı mensubunun ise görevden uzaklaştırıldığı duyurulmuştu. (NACİ ERİŞ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler