Takip Et

SON DAKİKA

Bakan Eroğlu, temel atıp açılışlara katılacak

22 Mart 2017, Çarşamba 12:27

     


Aydın'a her ziyaretinde "Bohçamız Aydın için dolu" mesajı veren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, şimdi de 223 milyon lira tutarındaki 27 yatırımı açıklayacak.

Bakan Eroğlu, Aydın programı kapsamında Nazilli, Çine ve Koçarlı'da düzenlenecek törenlere katılacak. Nazilli’deki törende Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek 9 tesisin; Koçarlı’daki törende DSİ tarafından inşa edilecek 3 tesisin temelini atacak. Bakan Veysel Eroğlu, Çine'de düzenlenecek temel atma ve açılış töreninde ise DSİ tarafından inşa edilecek 3 tesisin temelini atacak, Orman Genel Müdürlüğü'nce (OGM) yapılan bir tesisin de açılışını gerçekleştirecek.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 23 Mart Perşembe günü Aydın’da düzenlenecek olan temel atma ve açılış töreni ile 196 milyon lira yatırım bedelli 16 tesisin temelini atacak ve açılışını gerçekleştirecek.

AYDIN'A 196 MİLYON TL'LİK 126 YATIRIM

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, saat 11.30’da Koçarlı Hükümet Meydanı’nda düzenlenecek temel atma töreninde DSİ tarafından inşa edilecek Koçarlı Bağarası Sulaması 2. Kısım ile 2 taşkın koruma tesisinin temelini atacak.

Daha sonra Çine’ye geçecek olan Bakan Veysel Eroğlu saat 14.00’te Merkez Taksi Durağı Meydanı’nda düzenlenecek temel atma ve açılış merasiminde DSİ tarafından inşa edilecek Karpuzlu Hatip Kışla Barajı ve Sulaması, Çine Sulaması Drenaj Kanalları yapımı ile bir taşkın koruma tesisinin temelini atacak. Ayrıca OGM tarafından yapımı tamamlanan orman yollarını hizmete alacak.

Bakan Eroğlu son olarak saat 16.30’da Nazilli Belediyesi önünde düzenlenecek temel atma töreninde İsabeyli Göleti Rölekasyon Yolu İyileştirilmesi ve Mansap Düzenlemesi ile 9 taşkın koruma tesisinin temelini atacak.

Ayrıca Aydın’da 15 aileye gelir getirici tür sertifikası ve 20 aileye de Orköy sertifikası verecek olan Eroğlu, törenlerde vatandaşlara toplam 7 bin 500 fidan dağıtacak.

147 BİN DEKAR ZİRAİ ARAZİ SUYA KAVUŞACAK

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından temeli atılacak tesislerle 147 bin 140 dekar tarım arazisi suya kavuşacak. Nazilli ile Çobanlar Mahallesi’nin ulaşımı sağlanacak. Ayrıca 2 ilçe, 8 yerleşim yeri ile 86 bin 327 dekar arazi, taşkın zararından korunacak.

SON 6 YILDA 1 MİLYON 91 MİLYON TL'!LİK 141 MÜJDE

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, programı çerçevesinde ayrıca 2 Kasım 2012, 27 Nisan 2013, 7 Şubat 2014, 16 Ekim 2015 ve 6 Şubat 2016 tarihlerinde Aydınlılara yaptığı 1 milyar 7 milyon TL’lik 115 yatırım açıklamasına ilave olarak 215 milyon liralık 26 yatırım haberi daha verecek. Böylece son 6 yılda Aydınlılara toplam 1 milyar 91 milyon TL’lik 141 yatırım açıklamış olacak.

Yatırımlar arasında içme suyu tesisleri, baraj, gölet, taşkın koruma, fidan üretimi, gelir getirici tür ağaçlandırma, orman köylülerine kredi, bal ormanı, mesire yeri ile 2 otomatik meteoroloji gözlem istasyonunun kurulumu yer alıyor.

Ayrıca Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün yatırımları arasında Bafa Gölü Tabiat Parkı yürüyüş yolu düzenlemesi, Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı'ndaki İçmeler Koyu’nun alan düzenlemesi, Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı Doğanbey köyündeki koya iskele yapımı ile Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı Doğanbey köyündeki ziyaretçi merkezine otopark yapılması yer alıyor. (SUAT DENİZ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler