Takip Et

SON DAKİKA

Aydın’da terör operasyonu

22 Mart 2017, Çarşamba 11:53

     


Aydın’da düzenlenen PKK/PYD terör örgütünün üniversite yapılanmasına yönelik yapılan operasyonda, 17 kişi gözaltına alınırken, şüphelilerin adreslerinde terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'e ait kitaplar, ruhsatsız silah ve 11 adet 1 dolar bulundu.

 (FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Nazilli İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi’nde öğrenim gören öğrencilerden PKK/KCK silahlı terör örgütüne üye oldukları ve örgüt propagandası yaptıkları tespit edilen 18 şüpheliye yönelik olarak Aydın merkezli 7 ilde operasyon düzenledi. Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığınca terör örgütü PKK/KCK’ya yönelik soruşturma çerçevesinde, Aydın merkezli İstanbul, Şırnak, Batman, Muğla, Muş ve Mersin'de yürütülen operasyonlarda PKK/PYD terör örgütü üyesi oldukları tespit edilen Aydın’dan A.Ş., D.K., E.T., M.P., N.D., S.T., S.S., S.B. ve A.K., İstanbul’dan A.O.G., G.K., ve A.T., Batman’dan Ş.A., Şırnak’tan M.U., Muğla’dan H.E. ve Mersin’den M.M.B. adlı şüpheliler olmak üzere 17 şüpheli yakalandı. F.B. adlı şüphelinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin evlerinde çok sayıda yasak doküman ele geçirildi. Adli makamların kararıyla şüphelilerin kaldıkları tespit edilen adreslerde yapılan aramada, 11 adet 1 dolar, terör örgütü ele başı Fetullah Gülen'e ait kitaplar, FETÖ'ye ait kapatılan bankalardan Bank Asya'ya ait 1 banka dekontu, 2 kredi kartı ve ajanda, uyuşturucu içmede kullanılan bir aparat, 2 fotoğraf makinesi, bir ruhsatsız tabanca, 163 fişek, 4 dizüstü bilgisayar, 14 cep telefonu ile terör örgütü PKK/KCK'ya ait bez parçaları ele geçirildi.

PKK/PYD örgütü üyelerine yönelik yapılan operasyonda, FETÖ mensuplarının kullandığı bilinen kitap, banka dekontları, kredi kartları ve ajandaların ele geçirilmesi, iki terör örgütü arasındaki bağlantıyı ortaya çıkardı. Gözaltına alınan 17 şüphelinin sorgularının devam ettiği bildirildi. (EDİZ VERDİOĞLU)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler