Takip Et

SON DAKİKA

Aydın Barosu: Cinsel istismar düzenlemesi geri çekilsin

21 Kasım 2016, Pazartesi 18:32

     


Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle Aydın Barosu Çocuk Hakları Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) yarın getirilmesi beklenen cinsel istismar yasa teklifinin, çocuk istismarını kurumsallaştıracağı gerekçesiyle geri çekilmesi istendi.

Aydın Barosu’ndan, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle yapılan basın açıklamasında, TBMM gündemine getirilmesi beklenen, çocukların cinsel istismarında verilecek cezaları düzenleyen yasa teklifine tepki gösterildi.

Açıklamaya, Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt, Başkan Yardımcısı ve Çocuk Hakları Komisyonu Koordinatörü Asiye Yalçın, Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Pınar Kalınomuz’un yanı sıra komisyon üyesi avukatlar katıldı.

Av. Asiye Yalçın, yaptığı açıklamada, “TBMM’ye sunulan yasa değişikliği teklifini kaygı ile öğrendik. Çocuğun cinsel istismarcı ile evlendirilmesi ve istismarcının affı önerisi, taraf olunan uluslararası sözleşmelere aykırılığı yanında, toplumu yaralayacak bir öneridir” dedi.

"ÇOCUK İSTİSMARI KURUMSALLAŞIR"

“Değişiklik önerisinin derhal geri çekilmesini talep ediyoruz” denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Cinsel istismar ve her türlü istismar, çocuğun manevi olarak yalnız bırakılması da dahil olmak üzere çocuklarla ilgili kanun değişikliği, çocuk alanında çalışan çevrelerin görüşü alınıp istişare edilerek yürütülmelidir. Bu alanda mücadele eden meslek örgütleri olarak bizlerden, çocuk alanında çalışan derneklerden, sosyal kuruluşlardan ve üniversitelerden görüş ve öneri alınmalıdır. Kendisine karşı işlenen cinsel istismarda çocuğun rızası olmaz, olamaz. Bu anlayış bizi çocuklara evlenme olanağı tanınması tartışmasına kadar götürür. Çocuk istismarının kurumsallaşması sonucunu doğurur. Düzenleme ile çocukların yasal olarak “çocuk gelin “ olmasının önü açılmaktadır.”

Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin Birleşmiş Milletler tarafından 20 Kasım 1989 tarihinde kabul edildiği hatırlatılan açıklamada, “Sözleşme’nin kabul edilmesinin 27'nci yılında Dünya Çocuk Hakları Günü'nü endişe ve kaygıyla karşılamak zorunda kaldık” denildi. (NACİ ERİŞ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler