Takip Et

SON DAKİKA

Ancın mağdurları hakkında önemli gelişme

20 Aralık 2017, Çarşamba 19:49

     


Aydın'da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) finansal destek sağladığı iddiasıyla yargılanan ve şirketine kayyum atanan Mustafa Ancın'ın yargılanmasına devam ediliyor. İki ay önce atanan kayyumun, Ancın mağdurları ile görüşmeye başladığı öğrenildi.

 

FETÖ operasyonları kapsamında iş adamı Mustafa Ancın’ın tutuklanarak mal varlığına tedbir konulması, Ancın İnşaat'a ait rezidanslardan daire alan ve Ancın'la iş yapan çok sayıda kişiyi sıkıntıya soktu.

 

Henüz inşaat halinde olan Magnesia Gold Residence’taki 213 daireden 180’inin satıldığı, toplam 90 milyon liralık değere ulaşan dairelerden alan vatandaşların mağduriyetlerini gidermek için kayyum atandı. Kayyumun, firmayla iş yapanlar ve daire alan mağdurlarla görüştüğü öğrenildi. Görüşmeler tamamlandığında yarım kalan inşaatın kayyum tarafından mı yapılacağı yoksa ihaleyle başka bir firmaya mı yaptırılacağı belli olacak.

 

19 bin metrekare alanda, 213 konutu barındıran ve bugüne kadar Aydın'da yapılan en büyük proje olan inşaatta, ortalama 500 bin liraya satılan dairelerin toplam değerinin 90 milyon lira olduğu öğrenildi. Mağdurlar, kayyumun vereceği kararı merakla bekliyor. (HAKAN AKIN)







 
Son Eklenen Haberler