Takip Et

SON DAKİKA

Aydınlı müteahhit tutuklandı: “Ailemle tatile gitmiştim”

20 Mart 2017, Pazartesi 20:30

     


Aydın'da yurt dışına kaçma hazırlığında olduğu iddiasıyla aranan ve Yalova’da yakalanan müteahhit B.D., nöbetçi mahkemece tutuklandı. B.D., sorgusunda “Ailemle birlikte tatile gitmiştim. Şikayetçilerin, panik haliyle şikayetçi olduğunu düşünüyorum” dedi.

Aydın’da yaptığı birçok inşaat ile tanınan müteahhit B.D., emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı Aydın Adliyesi’nde, nöbetçi sulh ceza hakimliğince, “Tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı” suçundan tutuklandı. B.D. mahkemedeki savunmasında, “Ben kimseyi dolandırmadım. Benim birçok daire ve inşaatım vardır. Cuma günü dinlenmek için ailemi termal otele götürdüm. Çalışanlarımın da tatile gittiğimden haberi vardı ama gittiğim yeri bilmiyorlardı” dedi.

İnşaatlarındaki çalışmaların sürdüğünü ifade eden B.D., savunmasını şöyle sürdürdü:

“Geçen hafta Sosyal Güvenlik Kurumu’nda 100 bin lira sigorta parası ödedim. Bir bankada 1 milyon 250 bin lira kredi aldım. Çalışanların haftalıklarını ödedim. Belediye'ye 400 bin lira inşaatlar için harç yatırdım. 1 buçuk milyon lira çek ödemesi yaptım. Serbest bırakılırsam 100 dairenin tapusunu verebilecek durumdayım.”

B.D., 15 Temmuz sonrasında piyasada oluşan nakit durgunluğu ve inşaat mazemelerinin fiyatının artması nedeniyle tefeciden para aldığını belirtti. Şikayetçi olan kişilerin panik haliyle şikayette bulunduğunu düşündüğünü söyleyen B.D., tutuklanması halinde mağduriyetin daha da artacağını savundu.

Nöbetçi hakim, B.D.’nin üzerine atılı suçun niteliği, suçu işlediği yönünde kuvvetli şüpheyi doğuran somut delillerin bulunması, delillerin toplanma aşamasında olması, şüphelinin kaçma şüphesi nedeniyle tutuklanmasına karar verdi. (NACİ ERİŞ)

Aydınlı ünlü müteahhit milyonlarca lirayla yurt dışına kaçtı

Müteahhit mağdurları adliyeye ve emniyete akın etti

Kaçak müteahhit Yalova'da yakalandı​

Ünlü müteahhit adliyeye sevk edildi

Aydınlı müteahhit B.D. tutuklandı

 

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler