Takip Et

SON DAKİKA

Aydın'da FETÖ tutuklamalarını yapan hakim açığa alındı

19 Ekim 2016, Çarşamba 09:00

     


Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmaları kapsamında, Söke’de birçok tutuklama kararında imzası olan hakim Tolga Kaya, ByLock kullandığı iddiasıyla açığa alınıp sorgulandı. Kaya, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Aydın’da yürütülen FETÖ/PDY soruşturmasında ilginç bir gelişme yaşandı. Söke Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında, Söke Adliyesi’nde görevli hakim Tolga Kaya açığa alındı.

Aynı zamanda gözaltına alınan Kaya, cumartesi günü götürüldüğü Aydın Adliyesi’nde savcıya ifade verdi. Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen hakim Kaya, haftada 2 gün bir polis merkezinde imza vermek şartıyla adli kontrol uygulanarak salıverildi.

Hakim Tolga Kaya’nın, 15 Temmuz darbe girişiminden yaklaşık 2 hafta sonra Söke Sulh Ceza Hakimliği’nde görevlendirildiği öğrenildi. Söke Cumhuriyet Başsavcılığı yargı çevresindeki FETÖ/PDY gibi örgütlü suç soruşturmalarındaki tutuklama ve tahliye kararlarında sulh ceza hakimi olarak imzası bulunan Tolga Kaya’nın şifreli haberleşme aracı ByLock programını kullandığı iddiasıyla soruşturulduğu belirtildi. (NACİ ERİŞ)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler