Takip Et

SON DAKİKA

Hakimlerin başkanı olarak gitti, zanlı olarak döndü

19 Temmuz 2016, Salı 01:12

     


Darbe soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan İzmir Hakimi Mustafa Mutlu, sabah saatlerinde Aydın Adliyesi’ne giderek teslim oldu. Adalet Komisyonu başkanıyken 1,5 yıl önce Aydın Adliyesi’nden ayrılan Mutlu, şimdi aynı adliyeye zanlı olarak döndü.

HSYK 2. Dairesi tarafından açığa alınan ve darbe soruşturması kapsamında haklarında yakalama kararı çıkarılan İzmir Hakimi Mustafa Mutlu ve eşi Aydın Hakimi Asuman Turan Mutlu, Aydın Adliyesi’nde teslim oldu.

Sabah saatlerinde adliyeye giden hakim çift hakkında gerekli işlemler yapıldı, Mustafa Mutlu soruşturmanın yürütüldüğü İzmir’e gönderildi. Eşi Asuman Turan Mutlu hakkındaki soruşturma Aydın’da açıldığı için Aydın Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

BAŞKAN OLARAK GİTTİ, ZANLI OLARAK DÖNDÜ

Hakim Mustafa Mutlu, 6 Haziran’da yayımlanan Adli ve İdari Yargı Kararnamesiyle İzmir’e atanmıştı. İzmir’e atanmadan önce, Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı ve Adalet Komisyonu Başkanlığı görevlerini yürüten Mutlu, 1 buçuk yıl önce başkanı olduğu adliyeye, zanlı olarak döndü.

(NACİ ERİŞ)







 
Son Eklenen Haberler