Takip Et

SON DAKİKA

Telefon sahteciliğini, BTK kayıtları ispatladı

19 Haziran 2017, Pazartesi 15:44

     


45 yıldır yaşadığı Fransa’dan Türkiye’ye giriş yaptığında ByLock kullandığı iddiasıyla gözaltına alınıp tutuklanan 70 yaşındaki Hüseyin Gökdağ tahliye edildi. Gökdağ’ın üstüne kayıtlı görünen ve ByLock kullanıldığı iddia edilen telefon hattının, Gökdağ Fransa’dayken Türkiye’den sinyal verdiği belirlendi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

45 yıl önce gurbetçi olarak Fransa’ya giden ve Strasbourg’da yaşayan Hüseyin Gökdağ (70), 30 Nisan’da Türkiye’ye dönmek isterken gözaltına alınıp tutuklanmıştı. Aydın 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakkında dava açıldığını öğrenen Hüseyin Gökdağ, üstüne kayıtlı 17 telefon hattı olduğunu da tutuklanınca öğrendi.

ByLock kullandığı iddiasıyla soruşturulan Gökdağ’ın avukatı İrfan Taş, 17 telefon hattının kullanıma açıldığı tarihleri araştırdı. Araştırma sonucunda, Fransa’da olduğu tarihlerde Hüseyin Gökdağ’ın üstüne telefon hattı kaydedildiği, ByLock kullanılan telefonun da onlardan biri olduğu belirlendi.

 

GÖKDAĞ FRANSA’DAYKEN DAHİ HAT AKTİFTİ

Bunun üzerine Aydın 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi, Bilgi Teknolojileri Kurumu’ndan (BTK) söz konusu telefon hattının iletişim trafiğini gösteren HTS kayıtlarını istedi. HTS kayıtlarına göre, Hüseyin Gökdağ Fransa’dayken dahi, telefon hattı ile Türkiye’den görüşme yapıldığı ortaya çıktı.

Mahkeme heyeti, HTS kayıtlarının da güçlendirdiği 70 yaşındaki Hüseyin Gökdağ’ın savunmasını makul bularak tahliyesine hükmetti.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Avukat İrfan Taş, “Müvekkilimiz Hüseyin Gökdağ’ın adına kayıtlı gözüken ve kullanmadığı hat ile ilgili dosyaya BTK kayıtları geldi. Kayıtlarla, müvekkilimizin yurtdışında olduğu tarihte bile söz konusu telefon hattının sinyallerinin Türkiye'den geldiği kanıtlandı. Konuşma kayıtlarında müvekkilimiz ile hiç bir bağı olmayan, soy ad benzerliği dahi olmayan insanların bulunması sebebiyle yapmış olduğumuz itiraz, mahkemece kabul edildi. Müvekkilimiz mahkeme heyetince tahliye edildi. Müvekkilimiz eşine, çocuklarına ve torunlarına kavuşmuştur. Umarım tüm dünyada, bir dakika bile olsa, özgürlüğü haksız ve hukuksuz bir şekilde alınan insanlar özgürlüğüne kavuşur” dedi. (NACİ ERİŞ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...     







 
Son Eklenen Haberler