Takip Et

SON DAKİKA

Aydın FETÖ çatı davasının ayrıntıları ortaya çıktı

19 Mayıs 2017, Cuma 08:00

     


Aydın’da yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında hazırlanan ‘Çatı davası iddianamesi’ kabul edildi. 64 sanıklı iddianameye göre, Mustafa Ancın, Fethullah Gülen’i evinde ağırladı. 2010 yılında dönemin Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, cemaat mensuplarıyla birlikte Tataristan ziyaretine katıldı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

FETÖ/PDY’nin Aydın’daki en üst yönetiminin sanık olarak yer aldığı 148 sayfalık ‘FETÖ/PDY çatı iddianamesi’ Aydın 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. İddianamede, Aydın İl İmamı olarak Abdülkerim Kalkan gösterildi. Ayrıca iş adamları Ahmet Celal Kavcar, Avni Çerçi, Avni Kocagöz, Bilal Tuğcu, Mehmet Tuğcu, Mustafa Ancın, Semih Menzilci, Haluk Ancın, İbrahim Hilmi Maraş, Mehmet Bağcı, CHP’li belediye meclis üyesi Çetin Dokuzlu, gazeteci Ali Akkurt, Atatürk Devlet Hastanesi eski başhekim yardımcısı Halil Yürekli ve Aydın Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi eski başhekimi Kemalettin Ersin Sancak, avukatlar İsmail Kelleroğlu ve Ufuk Keçeci ile eski ilçe milli eğitim müdürü Şenol Tayfun ve öğretmen Asım Akif Adak’ın da aralarında olduğu 64 sanık yer aldı.

 

SAMİ SOLAK VE ALİ AKKURT SEKRETERYA

Aydın İl İmamı Abdülbekir Kalkan’ın örgüt içinde vali konumunda olduğu ifade edilen iddianamede, örgütün tüm işleyişinden sorumlu olan Abdülbekir Kalkan için Muzaffer Ancın İlkokulu’nda bir oda ayrıldığı, aynı zamanda 15 Temmuz sonrası kapatılan Bakış Gazetesi’nin de merkez olarak kullanıldığı ifade edildi. Bakış Gazetesi’nin sahibi Sami Solak ile gazeteci Ali Akkurt’un, İl İmamı Abdülbekir Kalkan’a en yakın kişiler olduğu vurgulanan iddianamede, ikilinin ‘Sekreterya’ olarak çalıştığı belirtildi.

 

ANCIN, GÜLEN’İ EVİNDE AĞIRLADI

İş adamı Mustafa Ancın ile ilgili ayrıntılı bilgilere yer verilen iddianamede, Ancın’ın örgütün üst mütevellisinde yer aldığı ifade edildi. İddianameye göre, Mustafa Ancın, örgüte yıllık 100 bin liraya yakın bağış yapıyordu. İddianamede, etkin pişmanlıktan faydalanıp itirafçı olan Mustafa Ancın’ın ifadelerine de yer verildi. Ancın, örgütle bağlantısını şu sözlerle anlattı:

“Örgütle 1990 yılında 9 Eylül Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi'nde son sınıfta eğitim görürken İzmir Özel Türk Koleji'nden arkadaşım Cansun Sarıyıldız vasıtasıyla tanıştım. Daha sonra faaliyetlerine katıldım. Mütedeyyin, aileden varlıklı olan babama bir okul yaptırarak cemaate bağışlaması konusunda ısrarcı oldum. Babam Hayırlar Vakfı isimli vakfa ait arsa üzerinde bir okul inşa etti. Okul inşaatı başlamadan önce Aydın'a gelen Fethullah Gülen'i babamın evinde misafir ettim. Okulun isminin Muzaffer Ancın olmasını Fethullah Gülen istedi.

 

“VALİ COŞ CEMAATLE TATARİSTAN’A GİTTİ”

İddianame yer alan ifadelere göre, 2010 yılında Aydın Valisi olan Hüseyin Avni Coş, cemaat mensuplarıyla birlikte Tataristan’a giderek, Aydın ile cemaatin okul açtığı Bugulma kentlerinin kardeş şehir olması için uğraştı.

İş adamı Ahmet Tonkul ifadesinde, “2010 yılında o dönemin il valisi Hüseyin Avni Çoş ve Abdülkerim Tikbaş ile birlikte Tataristan'a gitmiştim. O yıllarda Tataristan'ın Bugulma şehri ile Aydın arasında kardeş şehir ilan etme görüşmeleri vardı. Bu amaçla gittik. Bugulma'da cemaatin okulu bulunmaktadır. Okuldaki öğretmenlerden birisi bizi karşıladı, Bugulma şehrinin yetkilileri de vardı. Bize cemaatin okulunu gezdirdiler. Başkaca burada cemaatin faaliyetine katılmadım” dedi.

İddianamede sanık olarak yer alan Aydın İl İmamı Abdülbekir Kalkan, Çine İlçe İmamı Şevki Yüksel ve eski Çine İlçe İmamı Cahit Özenver’in ‘Örgüt yöneticiliği’ iddiasıyla, diğer 61 sanığın ise ‘Örgüt üyeliği’ iddiasıyla yargılanmaları istendi. (NACİ ERİŞ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler