Takip Et

SON DAKİKA

Gençlik ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, hakim karşısına çıktı

17 Kasım 2016, Perşembe 17:07

     


Gençlik ve Spor Aydın İl Müdürü Bekir Çeker, bir yıl önce oynanan Aydınspor 1923-Mersin İdman Yurdu maçı öncesinde, statta haciz işlemi yapan avukata bağırıp hakaret ettiği iddiasıyla hakkında açılan davanın ilk duruşmasında hakim karşısına çıktı. Hakaret etmediğini savunan Çeker, haciz işleminin usulüne uygun yapılması için uyarıda bulunduğunu söyledi.

 (FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Olay, Efeler’deki Adnan Menderes Stadı’nda, 16 Aralık 2015’te yaşandı. Avukat Selmin Türkel, Aydınspor 1923 Spor Kulübü’nden alacaklı olan müvekkili adına, Mersin İdman Yurdu ile yapılacak olan müsabaka öncesinde Adnan Menderes Stadı’na gitti. Görevlilere, alacağına karşılık haciz işlemi yapılacağını ifade eden Türkel’den, durumun Gençlik ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker’e bildirilmesini istedi.

İddiaya göre, Selmin Türkel ile Bekir Çeker telefonda tartıştı. Daha sonra stada gelen Bekir Çeker, avukata, “Terbiyesiz. Hadi bakalım, sıkıysa yapın işlem yapabiliyorsan. Sen kim oluyorsun, haddini bil” diyerek çıkıştı. Görevlilerin ve polislerin araya girmesiyle Bekir Çeker stattan ayrılırken haciz işlemine devam edildi.

Türkel’in, yaşanan olayla ilgili suç duyurusu üzerine Çeker hakkında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle Aydın 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. İlk duruşmaya Türkel’in yanı sıra Aydın Barosu Yönetim Kurulu üyeleri katıldı. Duruşmada ifadesi alınan Çeker, stat görevlilerinin haciz işlemini bilgi vermesi üzerine stada geldiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

“İlgili kulübe yapılan haciz işlemleri ile ilgili kurumumuza gelen çok sayıda yazılı talep vardı. Biz de Aydınspor’un gelirlerine haciz uygulaması yaparak işlemleri sıraya koyup alacaklılara ödeme yapıyorduk. Stat gelirleri içerisinde devletin de payının olduğunu, devletin payı kesildikten sonra kalan kısmını haczedebileceklerini söyledim. Ancak avukat hanım ‘Tutanak tut. Haciz yapmamızı engelliyor’ diye çıkıştı.”

Tartışmanın bu aşamada başladığını söyleyen Çeker, asıl avukatın tehditte bulunduğunu savundu.

Bir sonraki duruşmada tanıkların dinlenmesine karar verilirken duruşma 31 Ocak 2017’ye ertelendi. (NACİ ERİŞ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler