Takip Et

SON DAKİKA

Eğitim-Sen Başkanı Ali Gün serbest bırakıldı

17 Kasım 2016, Perşembe 21:53

     


Efeler’deki Atatürk Kent Meydanı’nda bildiri dağıtırken gözaltına alınan Eğitim-Sen Aydın Şube Başkanı Ali Gün ve 5 kişi, Efeler Polis Merkezi Amirliği’ndeki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Efeler'deki Atatürk Kent Meydanı'nda saat 16.00 sıralarında gözaltına alınan Ali Gün ve beraberindeki sendika üyeleri, serbest bırakılmalarının ardından basın açıklaması yaptı. Olağanüstü Hal (OHAL) ve Kanun Hükmünde Kararnamelere (KHK) karşı 28 Eylül’den bu yana bildiri dağıttıklarını belirten Gün, sözlerini şöyle sürdürdü:

“KESK Şubeler Platformu olarak yaptığımız bu faaliyet bugüne kadar suç olarak değerlendirilmedi. Birçok basın açıklaması yaptık, binlerce imza topladık. Ancak 45 gündür yasak olmayan sendikal faaliyetimiz nedense bugün keyfi gerekçelerle engellendi. Polislere yasal ve demokratik hakkımızı kullandığımızı belirttik. Polisler idari işlem yapacaklarını söylediler. ‘Buyurun burada yapın’ dedik ama kabul edilmedi. Zorla karakola götürüldük. Biz bunu en son 2 gün önce de yaptık. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Sendikal faaliyetlerin OHAL nedeniyle veya başka bir gerekçeyle engellenmesi suçtur. Çok ilginç bir şekilde, Kabahatlar Kanunu’na göre 219 lira idari ceza uygulandı. Biz bu kararı tanımıyoruz.” (NACİ ERİŞ)

Eğitim-Sen Başkanı Ali Gün gözaltında

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler