Takip Et

SON DAKİKA

Davacıyken davalık oldu, 5 ay hapis yedi

17 Kasım 2016, Perşembe 07:00

     


Hem elindeki taşınmazı gitti hem 5 ay hapis cezası aldı.

 (FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Karacasu’nun Dikmen Mahallesi’nde yaşayan, evli ve 6 çocuk babası 68 yaşındaki Himmet Apaydın, evinin önünde yıllar önce açtığı arazinin tapusu, Tapu Kadastro Müdürlüğü tarafından iki farklı kişiye verilince mahkemelik oldu. Arsayı geri almak için mahkemeye başvuran Apaydın, hem araziyi kaybetti hem de kaptırdığı bahçe içinde bulunan ve kendisinin diktiği ağacı kestiği gerekçesiyle 5 ay hapis cezasına çarptırıldı. Karara itiraz eden Apaydın, dosyayı Yargıtay’a gönderdi. Apaydın, Yargıtay’dan gelecek kararı beklerken, “ ''Böyle adalet mi olur? Bu nasıl bir adalet? Davacıyken davalı oldum, yetmedi 5 ay hapis cezası aldım'' diyerek isyan etti.

41 YILDIR BAKIP İŞLEDİĞİ YER ELİNDEN GİTTİ

Karacasu’nun Dikmen Mahallesi'nde oturan Himmet Apaydın, 1975 yılında evinin önündeki Hazine'ye ait 500 metrekare taşınmazı, taş ve çalı çırpıdan temizleyerek arsasına kattı. Yaklaşık 30 yıl süreyle işlediği, içerisine pelit ve zeytin ağaçları diktiği taşınmazda 2005 yılından sonra köyde yapılan kadastro çalışmaları esnasında sorun çıktığını kaydeden Apaydın, ''Bilmediğim bir sebepten dolayı arazinin İbrahim Altıntaç ve Hüseyin Özdemir adına tespit ve tapuya tescil edildiğini öğrendim. Bu kişilerin söz konusu taşınmazda hiçbir hakları bulunmadığı gibi kendilerine durumu izah etmeye çalışsam da tapu devrini yapmaya yanaşmadılar. Bu nedenle davalı çıkan tapunun iptali ve adıma tescili için 3 yıl önce Karacasu Sulh Hukuk Mahkemesi’nde dava açtım” dedi.

DAVAYI AÇAN BENİM CEZAYI YİYEN DE BENİM

Mahkemede taşınmazla ilgili 5 ayrı tanık göstermesine rağmen, Tapu Kadastro memurlarının yaptığı bir hata yüzünden taşınmazın davalılara verildiğini kaydeden Apaydın, ”Davacıyken davalı konumuna düştüm. Karşı taraf da benim aleyhimde dava açmış. Ben davayı kaybettim. Yetmedi, 41 yıldır zillet ettiğim taşınmazdaki kendi yetiştirdiğim pelitli çalılıkları kestiğim için 5 ay hapis cezası ile cezalandırıldım. Duruşmada hakim, bana bu yeri terk edip etmeyeceğimi sordu. 'Ölürüm de terk etmem' dedim. Hakim de 'Madem terk etmiyorsun, al sana 5 ay hapis' dedi. Davayı açan benim, cezayı yiyen benim. Böyle adalet mi olur? Şaştım kaldım. Mahkeme kararına itiraz ettim. Dosyayı Yargıtay’a gönderdim. Gelecek sonucu bekliyorum” diye konuştu. (GÜLAY ÖZTEKİN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler