Takip Et

SON DAKİKA

Yolsuzluk eylemine katılan 15 kişiye beraat, 7 kişiye hapis cezası

17 Ekim 2016, Pazartesi 13:43

     


Aydın’da, 17 Aralık’taki rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun ardından izinsiz gösteri düzenledikleri ve bu yürüyüşte dönemin başbakanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettikleri iddiasıyla haklarında dava açılan CHP Gençlik Kolları yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 29 kişi hakkındaki karar açıklandı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın 1’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın perşembe günü yapılan karar duruşmasında, aralarında Aydın Barosu Yönetim Kurulu üyesi Burak Özdemir’in de bulunduğu 29 sanığın tamamı, ‘Yürüyüş Kanunu'na muhalefet suçlamasından’ beraat etti.

Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret iddiasıyla suçlanan 22 sanıktan da 15’i beraat etti. Beraat eden sanıklar arasında, CHP Gençlik Kolları Aydın eski İl Başkanı Kemal Güneri’nin yanı sıra Ali Akpınar, Bülent Salih Doğan, Zeynep Çelik, Macit Duran, Ali Şenyüz, Barış Çağlayan, Yunus Naci Emek, Esra Çörekli, Mehmet Ali Taş, Egemen Zeytinci, Zafer Kasap, Selin Mekikoğlu, Enver Delioğlan ve Özen Solmaz yer aldı.

Sanıklar Kamuran Kipçak, Tahsine Saran, Emre Esen, Hasan Batuhan Cretu, Gamze Akın, Hafize Dilara Teberci ve Batuhan Çelik hakkında ise 11 ay 20’şer gün hapis cezası verilerek hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Mahkemenin gerekçeli kararında, anayasaya göre, herkesin önceden izin almaksızın, şiddet veya silah kullanmadan gösteri veya toplantı düzenleme hakkının olduğu vurgulandı. Bu hakkın, uluslararası anlaşmalarla garanti altına alındığı belirtildi.

“Kamu görevlisine hakaret” suçlamasına muhatap olan 15 kişi hakkında yeterli delil olmadığı, diğer 7 kişinin “hırsız” şeklinde attığı sloganın, başbakanın onur ve saygınlığını rencide edecek nitelikte olduğu, bu sloganın hakaret içermesi nedeniyle düşünce açıklaması sayılamayacağı ifade edildi.

İKİ KANUNA MUHALEFET

Efeler’deki Adnan Menderes Bulvarı’nda, 25 Şubat 2014’te düzenlenen ’Yolsuzluğa hayır’ yürüyüşüne katılan 29 kişi hakkında, ‘Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen dağılmama’, 22 kişi hakkında da ’Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret’ suçlarından dava açılmıştı.

Dava açılanlar arasında, dönemin CHP Aydın İl Gençlik Kolları Başkanı Kemal Güneri, CHP Gençlik Kolları Efeler İlçe Başkanı Kemal Öztürk, CHP Efeler İlçe Ana Kademe Yöneticisi Enver Delioğlan ve CHP Parti Eğitmeni Bülent Salih Doğan’ın yanı sıra bazı CHP, TKP ve EMEP üyeleri bulunuyordu. (NACİ ERİŞ)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler