Takip Et

SON DAKİKA

Ancın, 7 Ağustos’ta hakim karşısında

17 Mayıs 2017, Çarşamba 19:26

     


Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, örgütün Aydın’daki üst düzey yöneticilerinin yer aldığı 64 sanıklı davanın ilk duruşma tarihi 7 Ağustos olarak belirlendi. Dava kapsamında tutuklu olan Meral Özçöllü, Enver Turan ve Serkan Konyalı da tahliye edildi.

15 Temmuz darbe girişiminin hemen ardından yapılan operasyonlarda gözaltına alınan birçok ismin sanık olarak yer aldığı FETÖ/PDY Aydın çatı davasının ilk duruşma tarihi belli oldu. Aydın 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nce cuma günü kabul edilen iddianameye ilişkin tensip zaptı hazırlandı. Mahkeme, ilk duruşmanın 7 Ağustos’ta, Gençlik Merkezi’nde oluşturulan duruşma salonunda yapılmasını kararlaştırdı.

ÜNLÜ İŞ ADAMLARI HAKİM KARŞISINA ÇIKACAK

64 sanıklı davada, FETÖ/PDY’nin Aydın il imamı olduğu ortaya çıkan Abdülkerim Kalkan, sanık olarak yer alıyor. Aynı zamanda iş adamları Mustafa Ancın, Ahmet Celal Kavcar, Avni Çerçi, Avni Kocagöz, Bilal Tuğcu, Mehmet Tuğcu, Semih Menzilci, Haluk Ancın, İbrahim Hilmi Maraş, Mehmet Bağcı, CHP’li belediye meclis üyesi Çetin Dokuzlu da hakim karşısına çıkacak. Gazeteci Ali Akkurt, Atatürk Devlet Hastanesi'nin eski Başhekim Yardımcısı Halil Yürekli ve Aydın Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin eski Başhekimi Kemalettin Ersin Sancak, avukatlar İsmail Kelleroğlu ve Ufuk Keçeci ile eski Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenol Tayfun ve öğretmen Asım Akif Adak da ilk kez duruşmaya katılacak.

Öte yandan mahkeme heyeti tutuklu 3 sanığın tahliyesine karar verdi. Aydın 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, sanıklar Serkan Konyalı, Enver Turan ve Meral Özçöllü’nün, mevcut delil durumunu, delillerin toplanmış olmasını ve tutuklu kaldıkları süreyi dikkate alarak tahliyelerine hükmetti. (NACİ ERİŞ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler