Takip Et

SON DAKİKA

Sahte hoca, Aydın’da dolandırdı, Ankara’da yakalandı

16 Kasım 2016, Çarşamba 21:54

     


Aydın’da kendisini medyum olarak tanıtan ve gözüne kestirdiği kadınlara “Nazar duası” yapma bahanesiyle yaklaşan Cengiz Ergin’in, daha sonra cin çıkarma bahanesiyle cinsel tacizde bulunduğu ve kurbanlardan para sızdırarak dolandırıcılık yaptığı tespit edildi. Aydın Güven Timi ekiplerinin 100'den fazla kadını dolandırdığını tespit ettiği Ergin, Ankara’da yakalandı.

Aydın’da polise yapılan “Cin çıkarma” bahanesiyle dolandırıcılık yapıldığı iddiaları üzerine harekete geçen Güven Timi ekipleri, kendisini medyum olarak tanıtan kişinin Cengiz Ergin olduğunu ve yaklaşık iki yıl önce Aydın’a yerleştiğini tespit etti. Araştırmalarını derinleştiren ekipler, Ergin’in gözüne kestirdiği, aralarında yaşı küçük kızların da olduğu kurbanlarına, “Gözleriniz çok güzel, size nazar duası” yapayım diyerek yaklaşıp samimiyet kurduktan sonra, “Size cin kaçmış” diyerek para karşılığı cin çıkarma seansı yaptığını belirledi.

CAMİDE DOLANDIRMIŞ

Güven Timleri yaptıkları çalışmalarda Ergin’in son olarak D.E.’yi Beycami de dua etme bahanesiyle yaklaşık 10 bin lira değerindeki altınlarını ve cep telefonunu alarak dolandırdığını belirledi. Cengiz Ergin’den şikayetçi olan D.E.’nin ifadesinde, Ergin’in kendisine cin kaçtığını, kaçan cinin camide okunacak dua ile çıkartılacağını söyleyerek birlikte Beycamii’ne gittiklerini söylediği öğrenildi. D.E. ile birlikte camiye giden Ergin’in, “Kadınlar üst katta namaz kılar. Sen yukarı çık ve namaza başla. Bende aşağıda dua edeceğim. Ancak üzerinde altın ve para gibi maddi şeyler varsa onları bırak, yoksa dua kabul olmaz” dedi. D.E.’nin de üzerindeki yaklaşık 10 bin lira değerindeki ziynet eşyalarını ve cep telefonunu bırakıp yukarı çıktığı, indiğinde ise Ergin’in kayıplara karışmış olduğu belirlendi.

ANKARA’DA YAKALANDI

Aydın Güven Timi ekipleri, eşkalini belirledikleri Ergin’in iki yıl içinde Aydın’da 100’den fazla kadını benzer yöntemle dolandırdığını, bazı yaşı küçük kızlara, “Cini çıkarmak için sizinle aynı yatakta yatmamız gerekli” diyerek cinsel istismarda bulunduğunu daha sonra da şantaj yaptığını tespit etti. Ergin’in Ankara’ya kaçtığını belirleyen ekipler, Kızılay Güven Timleri ile iletişime geçti. Kızılay Güven Timi ekipleri Ergin’i Kızılay Semti’nde yakaladı. Cengiz Ergin’in aynı suçtan hakkında toplam 7 yıl kesinleşmiş hapis cezası olduğu ve tutuklanarak cezaevine gönderildiği öğrenildi. (CEM ULUCAN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler