Takip Et

SON DAKİKA

Karacasu'da bir günde 16 bin liralık trafik cezası kesildi

14 Kasım 2016, Pazartesi 14:03

     


Jandarma trafik ekipleri, Karacasu'nun Ataköy Mahallesi’nde yaptıkları yol kontrollerinde plakasız, ehliyetsiz, alkollü ya da yaşları küçük olduğu halde motosiklet ve traktör kullanan sürücülere bir günde 16 bin lira para cezası kesti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Karacasu ilçe merkezi ile köyden dönüşen mahallelerde vatandaşlardan gelen, 'Ehliyetsiz ve küçük yaştaki sürücüler plakasız motosikletlerle tehlike yaratıyor' şikayetleri üzerine harekete geçen jandarma trafik ekipleri yol kontrollerini artırdı. Yolları tutan ekipler, trafik kurallarına uymayan, standart dışı egzozları ile gürültü kirliliği yaratan, plakasız trafiğe çıkarılan motosikletlerin çoğu da ehliyetsiz olan sürücülerine ceza yağdırdı. Cezalardan plakasız traktörlerle bunların ehliyetsiz sürücüleri de nasibini aldı. Jandarma ekiplerinin Ataköy Mahallesi girişinde yaptığı uygulama sırasında plakası, ehliyeti olmayan araçlarla, ehliyeti olmayan veya alkollü araç kullanan sürücülere toplam 16 bin lira para cezası kesildi.Plakası olmayan motosikletler toplandı.

ÇİFTÇİYE ANLAYIŞ ŞART

Jandarmanın bir ayda ikinci kez uygulama yapmasına tepki gösteren vatandaşlar, ”Geçimini tarımdan sağlayan çiftçiler, tarlasına, arazisine motosiklet veya traktörü ile gidiyor. Tarlasına giderken de ehliyet mi aranacak? Bazıları hak ediyor ama önüne gelene ceza yazıp motosikletleri toplamışlar. Ehliyeti olmayanlara 900 lira ceza kesilmiş. Ayrıca motosikletini de kaptırınca 2 bin 500, 3 bin lira arasında zararı olan vatandaşlar var. Bu kadarı da fazla. Ceza yazacaklarına uyarabilirlerdi” derken, kimi de “Gençler hava atmak için egzozu çıkarıp gürültü yaparak etrafı rahatsız ediyor. Küçük yaşta çoluk çocuk trafik kurallarına uymadan bilinçsizce motosiklet kullanıyor. Ölümlü kazaların çoğu motosikletlilerden kaynaklanıyor. Jandarma, yapması gerekeni yapmış” diye konuştu.

Jandarmanın uygulamasına rağmen halen plakasız motosiklet kullanılmaya devam edildiği görüldü. (GÜLAY ÖZTEKİN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler