Takip Et

SON DAKİKA

Buharkent diken üstünde

14 Kasım 2016, Pazartesi 07:30

     


Buharkent’te ikisi 9 yaşında kız, biri 8 yaşında erkek olmak üzere 3 küçük çocuk, 10 gün arayla kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırılmak istendi. Zanlılar, çocukların tepkisi ve bağırması üzerine kaçtı. Emniyet alarma geçti.

 (FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Olay, Buharkent'in merkezinde meydana geldi. İlk olay Hastane Caddesi'nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenin ardından gelişti. Okuldan çıkan çocuklar, hükümet konağı ve emniyetin yakınındaki Hastane Caddesi'nden evlerine giderken Mehmet P.'nin 9 yaşındaki kızı Ü.P. ve arkadaşının önünü kesen iki yabancı, ''Üzerinizde kimlik var mı? Biz polisiz. Kimlikleriniz nerede? Babanız nerede çalışıyor? Ne iş yapıyor?” gibi garip sorular yöneltti. Tanımadıkları kişilerden uzak durmaları konusunda öğretmenleri ve velileri tarafından sürekli uyarılan çocuklar, ''Size ne bizim kimliğimizden. Niye soruyorsunuz? Gidin buradan” diye tepki verdi. Elini cebine atıp mendil çıkarmaya yeltenen kişiden şüphelenen iki kız çocuğu bağırmaya başlayınca kötü niyetli iki kişi, olay yerinden kaçıp kayıplara karıştı. Çocuklar da korkuyla Ü.P:'nin babaannesinin evine sığındı ve yaşadıkları olayı anlattı.

10 GÜN ARAYLA İKİNCİ OLAY MEYDANA GELDİ

Olaydan 10 gün sonra da bu kez ayakkabıcı Hüseyin T.'nin ilkokul ikinci sınıfa giden 8 yaşındaki oğlu E.T. okuldan çıkıp eve giderken 07 R plakalı, son rakamı belirlenemeyen Renault marka beyaz bir araç yanında durdu. Çocuğun tanımadığı iki yabancı, ''Bin arabaya seni babana götürelim” diye seslendi. İlk kez gördüğü kişilere kulak asmayan çocuk ısrarlara rağmen araca binmedi, içeridekilerden birisinin torpido gözünü açması üzerine de korkup bağırmasıyla paniğe kapılan iki kişi otomobille hızla olay yerinden uzaklaştı.

OKUL İDARESİ ÇOCUKLARI UYARDI

İki olay eğitim camiasında ve veliler arasında büyük tedirginlik yarattı. Emniyet eşkalleri belirlenen kişileri ararken okullarda çocuklara yapılan uyarılar artırıldı. Okul idareleri ve öğretmenler, tanımadıkları kişilerle konuşmamaları, bir şey verilirse almamaları, yabancılardan gelen, 'Bana yardım et, şunu taşıyalım' isteklerine kulak vermemeleri, kimsenin aracına binmemeleri, okula gelip giderken 4-5 kişilik gruplar halinde hareket etmeleri konusunda çocukları uyardı.

GÜVENLİK KAMERASI İSTİYORLAR

Her iki kaçırılma olayının ardından şok yaşayan aileler, Buharkent ilçe merkezinde kamera sisteminin olmadığını belirterek ilçeye girişi sağlayan yollara güvenlik kamerası takılmasını istediler. İlçeye 7 ayrı noktadan giriş yapıldığını hatırlatan Buharkentliler, ''Belediye başkanı seçimden önce söz vermişti. İlk önce güvenlik kameralarını taktırsın. Korkudan çocuklarımızı okula gönderemiyoruz” dediler.

10 YIL ÖNCE KAÇIRILAN ÇOCUK HALA BULUNAMADI

Yaklaşık 10 yıl önce Buharkent’in Ortakçı Mahallesi’nde 3,5 yaşında bir erkek çocuğunun kaybolduğunu, ailesinin birkaç kez Müge Anlı’nın programına çıkmasına rağmen kayıp çocuğun hala bulunamadığını belirten Buharkentliler, ''Birkaç yıl önce de Balıkesir'in Savaştepe ilçesinde kaçırılan iki kız çocuğunun daha sonra cesedi bulunmuştu. Failler hala yakalanamadı. Olay meydana geldikten sonra gözyaşı dökmek işe yaramıyor. Buharkent, hareketli bir bölgede bulunuyor ve içinden Denizli-İzmir karayolu geçiyor. Kameralı kontrol şart'' dediler.

AİLELER ŞOKTA

İki çocuğun babaları Mehmet P. ve Hüseyin T., olayın şokunu henüz üzerinden atamadıklarını söyleyerek, “Bir kaçırma olayı yok. Elimizde bir kanıt yok. Çocuklarımız uyanık olmasa, saf davranıp araca binse ya da o kötü niyetli kişilere kansa ne olurdu? Sürekli 3,5 yaşındaki çocuğa tecavüz haberleri duyuyoruz. Korkuyoruz. Bu kişilerin iyi niyetli olmadıkları kesin. Çocuğa kimlik sorulmaz. Hiç tanımadığın birine 'Hadi sen evine bırakalım' denmez. Ne maksatla yaklaştılar? Bunların üzerine gidilip bulunmasını istiyoruz. Her şeyden önce ilçemize güvenlik kameraları yerleştirilsin. Bunu belediye başkanımızdan ve yetkililerden rica ediyoruz” ifadelerini kullandılar. (GÜLAY ÖZTEKİN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...

 







 
Son Eklenen Haberler