Takip Et

SON DAKİKA

Tren yolundaki intiharın perde arkası: “Vasim bana bakmıyor, yardım edin” demişti

14 Ekim 2016, Cuma 07:15

     


Söke-Denizli seferini yapan yolcu treninin önüne atlayarak intihar eden 87 yaşındaki Atakan Gençsoy’un, yıllarca Almanya’da çalıştıktan sonra çift emeklilik hakkı kazandığı ancak vasi tayin edilen oğlu M.G. tarafından maaşına el konulduğu öne sürüldü. Gençsoy’un, defalarca “Vasim bana bakmıyor. Huzurevine yerleştirin” diyerek mahkemeye başvuruda bulunduğu, hatta oğlunu “intihara azmettirmekle” suçladığı öğrenildi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Efeler’de Doğu Gazi Bulvarı’ndaki Forum Aydın Kavşağı’nda Cuma akşamı trenin altına atlayarak intihar eden Atakan Gençsoy’un, vasisiyle yaşadığı sorunlar nedeniyle yaşamına son verdiği öne sürüldü.

İddiaya göre, Atakan Gençsoy gurbetçi olarak gittiği Almanya’da yıllarca çalıştıktan sonra emeklilik hakkı kazandı. Gençsoy, daha sonra memleketine dönerek Aydın’a yerleşti.

VASİLİĞİN İPTALİ DAVASI REDDEDİLDİ

Ancak bir süre sonra Atakan Gençsoy’un psikotik bozukluk rahatsızlığına yakalandığı belirtilerek, oğlu M.G. (47) tarafından vasilik davası açıldı. Aydın 1’inci Sulh Hukuk Mahkemesi, 23 Haziran 2009’da vasilik davasını kabul ederek Atakan Gençsoy’u vasi tayin etti. Bu tarihten itibaren Gençsoy’un hem Almanya’dan hem de Türkiye’den kazandığı emeklilik maaşlarını oğlu M.G. kullandı.

Atakan Gençsoy’un dramı bundan sonra başladı. Gençsoy’un iddiasına göre, vasi M.G., babasına bakmadı. Maaşını kullanmasına da izin verilmeyen Atakan Gençsoy, ekonomik sorun yaşamaya başladı. Bu gerekçelerle 2013 yılında açtığı vasiliğin iptali davası ise reddedildi.

DAHA ÖNCE DE İNTİHAR ETMEK İSTEDİ

2015 yılında da intihara teşebbüs ettiği ortaya çıkan Atakan Gençsoy, bu teşebbüsün ardından “intihara azmettirme” suçlamasıyla oğlu M.G’den şikayetçi oldu. Yürütülen soruşturma sonucunda, “intihara azmettirme” suçlamasıyla ilgili yeterli delil elde edilemediği gerekçesiyle takipsizlik kararı verildi. Atakan Gençsoy’un dilekçelerinde, huzurevine yerleşmek için yardımcı olunmasını talep ettiği ancak sonuç alamadığı öğrenildi.

Tüm bu gelişmelerin ardından koltuk değnekleriyle zorlukla yürüyen 87 yaşındaki Atakan Gençsoy, geçen cuma akşamı Doğu Gazi Bulvarı’ndaki Forum Aydın Kavşağı mevkisinde Söke-Denizli seferini yapan trenin önüne atlayarak intihar etti.

SON DİLEKÇE İNTİHARDAN 4 GÜN ÖNCE

Durumunu anlatmak için mücadelesine devam eden Atakan Gençsoy, son dilekçesini 4 Ekim’de Aydın Adliyesi’ne sundu. Dilekçesinde huzurevine yerleşmesi için yardımcı olunmasını isteyen Gençsoy, başvurunun sonucunu göremeden, 8 Ekim Cuma akşamı Doğu Gazi Bulvarı’ndaki Forum Aydın Kavşağı mevkisinde Söke-Denizli seferini yapan trenin önüne atlayarak intihar etti. (NACİ ERİŞ)

Trenin önüne atlayarak intihar etti

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler