Takip Et

SON DAKİKA

Zehirlenen öğrenci sayısı 200'ü geçti

14 Mart 2018, Çarşamba 12:33

     


Karacasu’da yedikleri yemekten zehirlenen öğrenci sayısı 200’ü geçti. Karacasu Devlet Hastanesine halen zehirlenme şikayetiyle gelen öğrencilerin olduğu bildirildi. Nazilli Devlet Hastanesi’ne sevk edilen hasta sayısının 184 olduğu bildirildi. Nazilli’de tedavi gören öğrencilerden yoğun bakım ünitesine alınan 2 öğrencinin servise alındığı, 12 öğrencinin tedavisinin sürdüğü diğer öğrencilerin taburcu olduğu öğrenildi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ)

 

Karacasu’da taşımalı eğitim veren ilk, orta ve lise dengi okullarda öğle yemeğinde yedikleri tavuktan zehirlenen 200’e yakın öğrenci hastaneye kaldırıldı. Nazilli ve Karacasu Devlet Hastanesi alarma geçti. Karacasu’ya Nazilli ve çevre ilçelerden ambulanslar ile hemşire ve doktor sevk edildi. Zehirlenen öğrenci sayısının artmasıyla birlikte ambulanslar yeterli gelmeyince özel servis araçları ve Belediyeye ait özel servis aracıyla Büyükşehir’e bağlı AYBA sağlık araçları hastanelere öğrenci taşıdı. Bazı ailelerin ise çocuklarını kendi imkanları ile Tavas Devlet Hastanesi ve özel hastanelere götürdükleri, yedikleri yemekten etkilenen öğrenci sayısının 200’ü aştığı tahmin ediliyor.

 

ACİL BİRİM OLUŞTURULDU

Nazilli Devlet Hastanesi’nde acil durum koduyla alarm verildi. Öğrenciler için ayrı bir birim oluşturuldu. Acil durum kodu biriminde görevli tüm sağlık personeli hazır bekletildi. Karacasu Devlet Hastanesi’nde serum yeterli gelmeyince Nazilli Devlet Hastanesi’nden serum takviye edildi.

Nazilli Devlet Hastanesi Başhekim Doktor Şafak Çalışkan, bu tür vakalara hazırlıklı olduklarını ve süreci başarıyla yürüttüklerini söyledi. Nazilli Devlet Hastanesi’nde 184 öğrencinin tedavi gördüğünü ifade eden Başhekim Çalışkan, Nazilli Devlet Hastanesi’nde tedavi gören öğrencilerden 2’inin yoğun bakıma alındığını söyledi.

 

İKİ ÖĞRENCİ YOĞUN BAKIMA ALINDI

Başhekim Çalışkan, “Yoğun bakıma alınan 2 öğrenci bugün itibariyle servisi çıkarıldı. Öğrencilerden hayati tehlikesi bulunan yok. Hastanemize 184 öğrenci giriş yaptı. Bunlardan 12 öğrencinin tedavisi sürüyor. Diğerleri taburcu edilip evlerine gönderildi. Karacasu Devlet Hastanesi’ne kusma şikayetiyle öğrenci gelmeye devam ediyor. Her ihtimale karşı Karacasu’da ambulans ve sağlık ekibimiz hazır bekletiliyor. Her ne kadar istemesek de bu gibi durumlara karşı hazırlıklı eylem planlarımız var. Bu sınavı da başarıyla verdik” dedi.

 

KAYMAKAM ANKARA'DAN DÖNDÜ

Karacasu Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı, Cumhurbaşkanının daveti üzerine gazi ve şehit ailelerini Ankara’ya götürmesi münasebetiyle zehirlenme vakasının olduğu saatlerde ilçede olmadığı, haberi alır almaz apar topar dün gece saatlerinde Karacasu’ya geri dönüş yaptığı öğrenildi.

 

BAŞKANI BÜYÜKYAPICI HASTANELERİ ZİYARET ETTİ

Aynı saatlerde Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısında olan Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı ise, Aydın’dan dönerken Nazilli Devlet Hastanesi’nde öğrencileri ziyaret edip geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Ardından Karacasu Devlet Hastanesi’nde tedavi gören öğrencileri ziyaret eden Başkan Büyükyapıcı, çocukların sağlık durumları hakkında Aydın’dan gelen Toplum Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Aslı Candal’dan bilgi aldı.

 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Taşımalı eğitim gören okullara yemek veren Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM) dün öğle menüsünde tavuk, pilav, çorba ve salata bulunduğu, öğrencilerin tavuktan zehirlendikleri ihtimali üzerinde durulurken, Cumhuriyet Savcılığının olayla ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi. (GÜLAY ÖZTEKİN)

Aydın'da 100'ün üzerinde öğrenci zehirlendi


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler