Takip Et

SON DAKİKA

Sahte savcıya suçüstü

13 Ekim 2016, Perşembe 13:43

     


Son günlerde dolandırıcılık teşebbüsünün arttığı Aydın’daki olaylara bir yenisi daha eklendi. Kendisini savcı olarak tanıtarak Efeler’de telefonla iletişim kurduğu Deniz Sarıel’i dolandırmaya çalışan Eşref K. polis tarafından yakalandı. Daha önce de dolandırıcılıktan dosyası bulunan K., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Olay Efeler'de gelişti. Kendisini savcı olarak tanıtıp Efeler Mahallesi Köroğlu Caddesi No:27’de yaşayan Deniz Sarıel’i arayan bir kişi, ‘Eşinize ait kimlik kartınız kaybolduktan sonra Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından kullanıldığını tespit ettik. Bununla ilgili olarak FETÖ ile alakanızın olup olmadığına yönelik evde bulunan para ve ziynet eşyalarını üzerinde parmak izi incelemesi yapacağız’ dedi.

Şüphelenen Deniz Sarıel, durumu 155’e bildirdi. İhbar üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik- Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, bahse konu adres etrafında önlem alarak dolandırıcıyı beklemeye başladı. Bu sırada Köroğlu Caddesi üzerinde ikametleri gözetleyen 40-45 yaşlarında birisinden şüphelenerek de takibe aldı. Bahse konu adrese giren ve sürekli telefon konuşması yapan şüpheli, bir süre sonra Deniz Sarıel’in hazırladığı poşetle dışarı çıktı. İkinci bir şüphelinin de yakınlarda olabileceğini değerlendiren ekipler, başka birisinin olmadığına kanaat getirerek şüpheli Eşref K.'yı yakalayarak gözaltına aldı.

DENETİMLİ SERBESTLİKLE SERBEST KALMIŞ

Eşref K.'nın üzerinde üst araması yapan polisler, pantolonun cebinden 304 lira buldu. Deniz Sarıel’den aldığı tespit edilen poşetin içinden de 520 lira bulunması üzerine, zanlı, ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü. Daha önce 5 dolandırıcılık olayına karıştığı ve denetimli serbestlikle serbest kaldığı öğrenilen Eşref K., emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. (HAKAN AKIN)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler