Takip Et

SON DAKİKA

Eğitim-Sen başkanına FETÖ soruşturması

13 Ekim 2016, Perşembe 07:15

     


Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Aydın Şube Başkanı Ali Gün hakkında, açığa alınan iki sendika üyesi ile ilgili 4 Ağustos’ta yaptığı basın açıklamasındaki sözleri nedeniyle “Suçu ve suçluyu övme” iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmaları kapsamında, Aydın’daki İbrahim Duran ve Cengiz Erdoğan adlı iki öğretmenin açığa alınmasını protesto eden Eğitim-Sen Aydın Şube Başkanı Ali Gün hakkında soruşturma başlatıldı.

Eğitim-Sen Aydın Şubesi üyeleri, sendika üyesi 2 öğretmenin FETÖ/PDY soruşturması kapsamında açığa alınması ile ilgili bir basın açıklaması yapmış ve kararı protesto etmişti. Ali Gün hakkında bu basın açıklamasındaki sözleri nedeniyle, “suçu ve suçluyu övme” suçundan işlem başlatıldı.

Eğitim-Sen Aydın Şube Başkanı Ali Gün, Aydın Adliyesi’ne giderek savcılığa ifade verdi. İfadesinde, “Darbelerden ve antidemokratik uygulamalardan çok çekmiş olan Eğitim-Sen’in bir şube başkanı olarak, bu suçlamayı kabul etmek mümkün değil. Eğitim-Sen 15 Temmuz darbe girişimine karşı, diğer darbelere de olduğu gibi, açık bir tutum almıştır. Buna rağmen, bizim buraya çağrılmış olmamız, emniyetin bir tutanak tutup buraya göndermiş olması, bizlere karşı tavrını ortaya koymaktadır” dedi.

''ÖRGÜT BANA KUMPAS KURDU''

Adliye çıkışında açıklama yapan Ali Gün, “İki arkadaşımız 21 Temmuz tarihinde açığa alındı. Bunlardan biri olan Cengiz Erdoğan, ‘Aktif Eğitim-Sen sendikasına üye olmak’ gibi komik bir gerekçeyle açığa alınmıştır. Kendisi uzun yıllardır sendikamızın yöneticisidir. Bu yapıya karşı mücadele eden İbrahim öğretmen de maalesef bu suçlamayla karşı karşıya kaldı. Bu arkadaşlarımızla ilgili herhangi bir soruşturma ya da mahkeme kararı da yoktur. Buna rağmen üyelerimizin durumunu anlatmamız, bir suç gibi karşımıza geldi. Bunu kabul etmek mümkün değil” ifadelerini kullandı.

2013 yılında FETÖ/PDY örgütünün kurduğu bir kumpasla gözaltına alındığını belirten Gün, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ben de bu yapılanmanın mağdurları arasındayım. 2013 yılında onların kurduğu bir kumpasla gözaltına alındım. Benim hakkımda yasa dışı dinleme yaptıkları ortaya çıktı ve ben bu yapıdan şikayetçi oldum. Böyle bir yapılanmayla yan yana getirilmemin kabul edilebilir bir yanı yok. Soruşturmanın takipsizlikle sonuçlanacağını düşünüyoruz. Bu ülkede hukukun ‘h’si, demokrasinin ‘d’si var ise başka bir şey düşünmek mümkün değil.”

Ali Gün’ün avukatı Hicran Danışman da “Yapılan açıklamalarda sendikanın genel tavrı ortaya konmuştur. Açığa alınan öğretmenlerle ilgili bir mahkeme kararı yoktur. Masumiyet karinesi gereği, kesinleşmiş bir mahkumiyet kararı olmadan kişilerin lekelenmeme hakları mevcuttur. Soruşturmaya hukuk dışı demek az kalır, mantık dışı bir soruşturmadır” dedi. (NACİ ERİŞ)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler