Takip Et

SON DAKİKA

Tire'de 112 Ekibine Çirkin Saldırı

13 Ağustos 2017, Pazar 22:11

     


Tire'de kalp krizi geçiren hastaya müdahale eden ekibe, olay yerindeki vatandaşlar tarafından fiziksel ve sözel şiddet uygulandı. Bir vatandaş. kadın ambulans şoförü A.T.T'ye saldırdı. Sağlık Sen 2 Nolu Şube Başkanı Ekrem Özdemir, olayı kınarken, 112 çalışanlarına geçmiş olsun dedi. Özdemir, saldırgan hakkında gerekli işlemlerin yürütülmesi için sendika olarak her türlü hukuki destek vereceklerini söyledi.

Sağlıkta şiddet dinmek bilmiyor. Son olarak İzmir'in Tire ilçesindeki 112 ekibine fiziksel bir saldırı gerçekleşti. İstasyon Caddesi'nde kalp krizi geçiren simitçiye kısa sürede giden ekip, hemen hastaya müdahale etti. Ancak tam o sırada 112 ekibi üyeleri bazı vatandaşların hakaretlerine maruz kaldı. İddiaya göre içlerinden bir saldırgan, kadın 112 şoförü A.T.T'ye tokat attı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sağlık Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Ekrem Özdemir, "Artık şiddet olaylarının bir son bulması gerekiyor. Tire'deki arkadaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum. Saldırganın ceza alması için sendika olarak arkadaşlarımıza gereken her türlü desteği vereceğiz"' dedi.

Şiddeti bitirilmesi için sendika olarak yoğun çalışmalar yürüttüklerini belirten Özdemir, "Sağlık Sen olarak şiddetin sona ermesi için Toplu Sözleşme Görüşme metnine bir madde koyduk. Eğer madde kabul edilirse, sağlık çalışanına şiddet uygulayan kişi 6 ay boyunca sağlık masraflarını cebinden ödemek zorunda kalacak. Bu maddenin caydırıcı olacağı inancındayız" dedi. (HABER MERKEZİ) 

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler