Takip Et

SON DAKİKA

Aydın'da 100'ün üzerinde öğrenci zehirlendi

13 Mart 2018, Salı 19:06

     


Karacasu’da taşımalı eğitim gören okullardaki 100’ün üzerinde ilk ve ortaokul öğrencisi öğle yemeğinde yedikleri yemekten zehirlendi. Mide bulantısı kusma şikayetiyle hastanelere başvuran çok sayıda öğrenci Karacasu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. İlk müdahaleleri yapılan öğrenciler daha sonra Nazilli Devlet Hastanesine sevk edildi. Gıdadan zehirlenen çocuklara ambulanslar yetişmeyince özel servis araçları ile belediye özel servisleri devreye girdi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Milli Eğitim Müdürlüğü taşımalı eğitim yemek ihalesini alan Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi’nin (METEM) öğle yemeği verdiği taşımalı eğitim yapan tüm okullarda öğle yemeği yiyen çok sayıda çocuk yedikleri gıdadan zehirlendi. İlk belirlemelere göre 100’ün üzerinde ilk ve ortaokul öğrencisi karın ağrısı, mide bulantısı, kusma şikayetiyle aileleri tarafından Karacasu Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. İlk müdahaleleri yapılan öğrenciler kollarında serumlarla 112 ambulansları ile Nazilli Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Ambulanslar yetişmeyince devreye özel servis taşıma araçlar ve belediye servis aracı girdi. Bazı öğrencileri aileleri kendi özel otomobilleri ile Nazilli’ye götürdü.

SAYININ ARTMASINDAN ENDİŞE EDİLİYOR

İlçe Milli Eğitim Müdürü Aşkın Güneş, İlçe Emniyet Amiri Yuşa Kılıçarslan, okul müdürleri, muhtarlar, vatandaşlar hastaneye akın etti. Karacasu Devlet Hastanesi bir anda ana baba gününe döndü. Aynı yemekten yiyen bazı okullarda ise zehirlenme olayına rastlanmadığı öğrenildi.

 

DOKTORLAR KARACASU'YA SEVK EDİLDİ
Tedavisi devam eden öğrenciler için doktorların Karacasu'ya sevk edildiği öğrenildi.  99 öğrenci Nazilli'de tedavi altına alınırken 39 öğrencinin ayakta tedavi edildiği bildirildi.

Öğrencilerin öğle menüsünde tavuk, pilav, çorba ve salata yedikleri belirtilirken hastaneye kaldırılan öğrencilerin sağlık durumları hakkında açıklama yapılmadı. (GÜLAY ÖZTEKİN)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler