Takip Et

SON DAKİKA

Sökeliler teröre karşı tek yürek oldu

12 Aralık 2016, Pazartesi 18:13

     


Söke'de kaymakamlık, belediye, siyasiler ve STK’lar bir araya gelerek İstanbul’da 10 Aralık Cumartesi gecesi meydana gelen hain terör saldırısını basın açıklamasıyla lanetledi. Kalabalık, daha sonra emniyet müdürlüğüne başsağlığı ziyaretinde bulundu.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Söke'de teröre karşı tepki mitingi Cumhuriyet Meydanı’ında yapıldı. Basın açıklamalı mitinge Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Gürer, CHP İlçe Başkanı Hüseyin Gündüz, MHP İlçe Başkanı Veysel Öztürk, meslek odaları başkanları, sivil toplum örgütleri, kurum ve kuruluşların temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Miting öncesi belediye ekipleri vatandaşlara Türk bayrağı dağıttı. Kitlesel ortak basın açıklamasını katılımcılar adına Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran okudu.

“HAİNLER LAYIK OLDUKLARI CEZAYI ÇEKECEK”

Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran tarafından okunan açıklamada, “Polisimizin, vatandaşlarımızın şehit olmasına ve yaralanmasına neden olan bu menfur terör saldırısı bizi ve milletimizi derin üzüntüye boğmuştur. Türkiye'yi teslim alarak yıkmak, yok etmek isteyen katiller ve destekçileri, hunhar ve hayasız eylemlerine bir yenisini daha eklemişlerdir. Yaptıkları alçakça saldırı ile polis, sivil, yaşlı, kadın ve çocuk demeden evlatlarımızı şehit eden bu hainler, en kısa sürede layık oldukları cezayı çekmeli ve bedelini ödemelidirler. Bu tür hain saldırılardan medet bekleyenler de bilmelidirler ki milletimizi birlik ve bütünlük içinde yaşama iradesinden hiç kimse, hiçbir karanlık odak asla döndüremeyecektir. Bu milletin, içeride haini, dışarıda düşmanı hep vardı ve gelecekte de hep olacaktır. Ama şu da bir gerçek ki altı bin yıllık tarihimizde hain ve düşmanlara karşı koyan Mete Han'lar, Kürşad'lar, Atilla'lar, Alparslan'lar, Ertuğrul'lar, Fatih'ler, Ulubatlı Hasan'lar, Nene Hatun'lar, Şahin Bey'ler, Hasan Tahsin'ler, Yörük Ali Efe'ler ve Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere binlerce vatansever kahramanımız vardı ve gelecekte de emin olunsun ki hep olacaktır.”

“DİZ ÇÖKTÜREMEYECEKSİNİZ”

“Bilinmelidir ki bu alçak saldırılar yüce milletimize asla diz çöktüremeyecektir” diyerek konuşmasını sürdüren Toyran, “Türk milleti meşum ve melun oyunları bozmaya muktedirdir. Türkiye Cumhuriyeti her türlü iğrenç ve namert operasyonu göğüsleyip, ezecek güç ve kudrettedir. Ayrıca tüm dünya ülkeleri bilmelidir ki, Türk milleti tarih boyunca var olmuştur ve var olmaya devam edecektir. PKK, FETÖ, IŞİD, PYD-YPG ve DHKP-C hain terör örgütlerini maşa olarak kullanan güçler ne yaparlarsa yapsınlar, Türkiye Cumhuriyeti milletiyle birlikte ilelebet yaşayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti'nin 919 ilçesinden biri olan Söke bulunan demokrasimizin teminatı siyasi partiler; Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve sivil toplum kuruluşları olarak, güvenlik güçlerimize yönelik yapılan, vatandaşlarımızın güvenliğini ve ülkemizin bütünlüğünü hedef alan İstanbul'daki eş zamanlı hain saldırıyı şiddetle kınıyor, saldırıdan duyduğumuz derin üzüntüyü bildiriyor, terörizmi ve terörü destekleyenleri şiddetle lanetliyoruz. Bizler, Söke ilçesi olarak devletimizin ve milletimizin, birlik ve beraberlik içerisinde her türlü zorluğun üstesinden geleceğine dair sarsılmaz bir inanca sahibiz. Birlik ve beraberliğimizi muhafaza edeceğiz, hain terör örgütlerini ve onları maşa olarak kullanan uluslararası şebekeler çok iyi bilsin ki biz bu topraklarda var oldukça onlar kirli emellerine asla ulaşamayacaktır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize sabır ve başsağlığı temenni ediyoruz" dedi.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NE BAŞSAĞLIĞI

Yapılan açıklamanın ardından Kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu, Belediye Başkanı Süleyman Toyran ve beraberindeki heyet İlçe Emniyet Müdürü Aydın Düzalan ziyaret ederek, Sökeli vatandaşlar adına polis teşkilatına başsağlığı dileği iletildi.

Kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu, “Acı bir durum, ateş düştüğü yeri yakıyor. Kor, Türk milletinin bağrına düşüyor. Kaçacak delik arayacaklar ama bulamayacaklar. Buna inanıyoruz. Söke'den de böyle bir destek verilmesi güzel bir hadisedir. O açıdan bütün Sökelilere ilçe başkanları ve STK başkanları nezdinde teşekkür ediyoruz. Sağ olsunlar, var olsunlar" diye konuştu. (BURHAN CEYHAN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler